logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

4 startups studeren af bij Telenet Kickstart

-

Na maanden werken stelden de Telenet Kickstart-finalisten hun product voor. Maak kennis met de leeroplossing voor kinderen met dyslexie, de tool voor visuele data en de app voor fantasysports. En wist je dat katten kunnen praten?

Telenet Kickstart is een platform waarbij Telenet jongere ondernemers de kans biedt hun idee uit te werken. Ze krijgen advies, begeleiding en een financieel duwtje in de rug. 

200 kandidaten schreven zich in voor deze editie van Telenet Kickstart. In februari koos een jury 4 finalisten die gedurende 4 maanden een marktklaar product mochten ontwikkelen. Dat werd vandaag voorgesteld tijdens het Telenet Kickstart Powered by Idealabs Demo Day-event. 

  • Cumul.io: de tool voor intuïtieve datavisualisatie heeft ondertussen een mooi contract getekend bij de overheid en versterkte het team met enkele nieuwe mensen. Founders Haroen Vermeylen en Karel Callens lanceren begin 2017 een nieuw product waarmee klanten makkelijk een analytische laag kunnen toevoegen aan hun bestaande website.
  • Fan Arena: de fantasy gaming-app en -website bracht enkele nieuwe features op de markt voor het EK voetbal. Het platform van founders Jan Van Cauwenberghe en Octavian Susnea heeft maar 1 doel: de Belgische markt helemaal veroveren.
  • Happs: founders Hannes Hauwaert en Gilles Goessens boekten veel vooruitgang in hun strijd voor beter leermateriaal voor mensen met dyslexie. Happs werkt samen met HoGent om de games voor kinderen en logopedisten ook wetenschappelijk te onderbouwen. In september wordt het platform getest met 10 logopedisten en een 100-tal kinderen.
  • Hey Hey Apps: bij elke presentatie van Telekitty weten founders Stefan Vandegehuchte en Pieter Van der Helst het publiek te veroveren met hun camera-app die de gedachten van katten leest. Online scoort de app ondertussen ook op de Amerikaanse markt, waar een nieuwe release werd ontwikkeld met Jim Tews, dé komische kattengoeroe van New York.

 

Ook enkele al afgestudeerde startups waren aanwezig op het Demo Day-event. Het platform om huisgenoten te vinden Flatninja is ondertussen uitgebreid naar een aantal Spaanse studentensteden, de Airbnb voor kampeerders Campr biedt leuke kampeerspots in meer dan 30 landen en het algoritme voor filmscripts Scriptbook haalde ruim 1 miljoen euro aan investeringen op voor hun plannen om Hollywood te veroveren. 

In totaal kregen al 18 startups de kans om een marktklaar product te ontwikkelen. Je kan al hun verhalen lezen op www.telenetkickstart.be.

 

Dit was de laatste keer dat Telenet Kickstart samenwerkte met Idealabs. Voor volgend jaar werd een nieuw partnership afgesloten met Start it @kbc en iMinds. Like de Facebookpagina om op de hoogte te blijven en om te weten wanneer de nieuwe inschrijvingen openen.  

Rio collection: 

Lees meer over:

/ / /