logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Als ik wakker word, maak koffie.

-

Stel je voor: een klein tegeltje dat je opspeldt en dat je commando's kan geven. De koffiezet laten lopen als je wakker wordt bijvoorbeeld. Met Kiwi Move kan het. Maak kennis met je nieuwe beste vriend... van de toekomst.

We zagen Kiwi Move voor het eerst op de CES-beurs in Nevada vorige week. Deze internationale beurs voor nieuwe elektronische technologieën werd de laatste jaren gedomineerd door de allernieuwste smartphones. Dit jaar, echter, ging de hoofdrol naar allerhande soorten draagbare technologie.

Smart watches en armbanden dus, die in hoofdzaak allemaal hetzelfde doen: je activiteiten monitoren - hoeveel je slaapt, hoeveel calorieën je verbrandt, hoeveel stappen je zet, enz. De Kiwi Move is niet anders, maar wel beter.

Zijn technologie maakt het namelijk mogelijk om ook ‘when-do apps’ aan te sturen, waarmee je commando’s verbindt aan allerhande toestellen. In mensentaal? Als ik dàt doe, dan moet er dàt gebeuren. Wanneer Kiwi Move bv. sensort dat je wakker wordt, start de koffiezet op. Koop je voor € 100 in de supermarkt, dan vermindert je huishoudbudget automatisch met datzelfde bedrag in de app die je aankopen bijhoudt. Of je programmeert de Kiwi Move zo dat –wanneer je in je handen klapt- je tv aanspringt of het licht uitgaat. Jij programmeert zelf welke handeling welke reactie moet uitlokken. Kiwi Move communiceert via Bluetooth en Wi-Fi, waardoor hij in de praktijk altijd en overal verbinding kan maken met compatibele toestellen en apps.

Of Kiwi Move een succes wordt, hangt af van de bereidwilligheid van ontwikkelaars om de sensor te implementeren in hun apps en toestellen. De kans daarop is bijzonder groot, want Kiwi beweert dat vijf lijnen code volstaan om toegang te krijgen tot alle nodige data.

Wij houden alvast onze ogen en oren open om te zien welke richting dit uitgaat. En we zijn al hardop aan het dromen. Mijn ultieme commando? Mijn man programmeren om de vuilniszakken buiten te zetten... Stel je voor!

Wat zouden jullie meteen programmeren? Laat het weten! Misschien leest de ontwikkelaar van je tandenborstel of stofzuiger wel mee...

Rio collection: 

Lees meer over:

/ /