logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Beacon-technologie hangt ‘in de lucht’

-

De luidsprekers op een luchthaven spuien non-stop vluchtinformatie. Zo’n 99,9 % daarvan is voor jou niet interessant. Maar daar komt met de beacon-technologie van vandaag hopelijk snel verandering in.

Als je met KLM vanop Schiphol vliegt, krijg je nu al gepersonaliseerde communicatie via je smartphone. Het gaat om het nummer van je gate, over de wachttijd aan security, tot een verandering in de uurregeling. Je krijgt zelfs de route naar de gate op je scherm.

Bedankt beacons!

Dit alles is mogelijk dankzij beacons, kleine sensoren die via WiFi en Bluetooth verbinding maken met een smartphone. De beacons ‘herkennen’ je en kunnen zo heel gericht informatie sturen naar je telefoon.

Natuurlijk zal dit leiden tot allerhande reclametoepassingen waar je als consument misschien niet meteen op zit te wachten. Maar als de beacons bijdragen tot hele relevante, persoonlijke informatie die het leven makkelijker voor je maken, laat ze dàn maar komen, toch?

 
Rio collection: 

Lees meer over:

/ /

Steven Van Belleghem is expert inzake de toekomst van marketing. Hij is auteur van de bestseller management boeken ‘De Conversation Manager’ en ‘De Conversation Company’. Hij is een veel gevraagd nationaal en internationaal spreker, inspirator en deeltijds marketing professor aan de Vlerick Business School.

Twitter
Website