logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Beter studeren met je smartphone… App jij hem al?

-

Als student breng je op dit moment uren aan een stuk door boven je cursussen. Vormt je smartphone een stoorzender voor je concentratie? Dan hebben we goed nieuws: deze apps helpen jou je productiviteit te verhogen!

Tip voor afdwalers

Dwaal je steeds af van je cursus? Dan helpt de app StayOnTask je door op onvoorspelbare momenten te controleren of je nog aan het studeren bent. Handig om je focus te behouden! Er is geen beloning of straf aan verbonden. 

Download StayOnTask via: 

 

Een stapje verder: valsspelen kan je duur te staan komen

Ben jij een onverbeterlijke uitsteller? Dan helpt de app Procrastination Punisher je om productiever te zijn. Je bepaalt zelf welke apps op welk moment geblokkeerd moeten worden. Open je die apps toch binnen de gekozen tijdspanne? Dan wordt er een bedrag van jouw rekening aan een goed doel geschonken. 

Download Procrastination Punisher via: 

 

Blijf door het bos de bomen zien

Kom je tijdens het studeren steeds in de verleiding om doorheen je apps te scrollen of je tijdlijn van Facebook te bekijken? De app Forest motiveert je om je smartphone met rust te laten. Hoe? Door je voor elk half uur dat je zonder smartphone kan te belonen met …een boom. Zodra je op start drukt, gaat de timer in en plant je een zaadje in de app. In de 30 minuten daarna groeit het zaadje uit tot een boom. Tenminste, als je je smartphone met rust laat. Gebruik je ‘m toch? Dan sterft de boom. Leuk extraatje: heb je een virtueel bos geplant? Dan kan je een échte boom planten in India of Zambia.

Download Forest voor 2,29 euro voor iPhone en Android via:

 

 Sharing is caring 

De app GoConqr bundelt de mogelijkheden voor het verwerken van je cursussen: je tovert je leerstof om tot statistieken, mindmaps, steekkaarten, quizzen, slides, ... Bovendien maakt de app het mogelijk om materiaal uit te wisselen. Zo kan je samen met je vrienden studeren. 

Download GoConqr via: 

 

 Studeren is plannen 

Vraag je je soms af hoe medestudenten zoveel kunnen doen op een dag terwijl jouw tijd voorbij vliegt? De apps Schedule Planner (voor iPhone) en TimeTune (voor Android) helpen jou om meer te doen met je tijd. Je stelt een planning op en studeert zo efficiënter. Ook handig: via statistieken kan je achteraf zien hoeveel tijd je aan een vak hebt besteed.

Download Schedule Planner (voor iOS) en TimeTune (Android) gratis via: 

 

 Opdelen in hapklare brokken

Kijk je op tegen een berg werk en ben je snel afgeleid? Dan helpt de app Clear Focus je door je studiedag op te delen in tijdsblokken. Zo kan je bijvoorbeeld 25 minuten studeren en 5 minuten pauze nemen, om vervolgens dat proces te herhalen. Je stelt de timer in op de gewenste tijdspanne. De app signaleert met een ‘pling’ wanneer het tijd is voor pauze en wanneer je weer aan de slag moet. Zo weet je precies wat je wanneer moet doen en kan je afleiding beter negeren. 

Download Clear Focus gratis via: 

 

 Als muziek in de oren

Lawaai is funest voor je concentratie en helaas ontbreekt het veel studenten aan een rustige studeerplek. De app Study biedt daar de oplossing voor: zet je koptelefoon op en luister tijdens het studeren naar muziek die door wetenschappers ontwikkeld werd. Deze muziek doet omgevingsgeluiden vervagen, verbetert je concentratie, stimuleert je geheugen en vermindert de vermoeidheid. Ga je in de bibliotheek studeren? Vergeet dan je oortjes niet! 

Download Study gratis via: 

 

 

Lees meer over:

/