logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Binnenkort is alles verbonden

-

Vandaag heeft een gemiddeld gezin gemiddeld drie toestellen die verbonden zijn met het internet: een gsm, een tablet en een computer. Verwacht wordt dat dat er tegen 2020 gemiddeld 10 zijn...

Een digitale enkelband voor je baby?

Baby’s en slapen. Het is één van de belangrijkste gespreksonderwerpen tussen jonge ouders. Zeker bij een eerste kindje is de onzekerheid van de startende ouder vaak groot. Zal ons kindje goed slapen? Zijn we niet te luidruchtig met de vrienden? Het zal toch blijven ademen? Het zijn stuk voor stuk herkenbare vragen voor een jonge ouder.

Dankzij een nieuw mobiel toestel worden al deze vragen voortaan vanop afstand beantwoord. Sproutling is een soort ‘enkelbandje’ voor baby’s. Via dat bandje kunnen ouders de slaap van hun baby monitoren op hun smartphone. De gebruiker krijgt updates over het slaappatroon. Je krijgt een waarschuwing als je teveel lawaai maakt en het slaappatroon van de baby onderbroken wordt. Helemaal fantastisch is een voorspelling van het uur waarop de baby wakker zal worden. Ongedurig zitten wachten tot de baby wakker wordt, verdwijnt dus ook uit het leven. 

Binnenkort is alles verbonden

Vandaag heeft een gemiddeld gezin ongeveer 3 toestellen die verbonden zijn met het internet (telefoon, iPad, computer). Tegen 2020 verwacht men een stijging tot een 10-tal verbonden toestellen. De digitale enkelband voor de baby is daar één voorbeeld van. De kans is groot dat tegen die tijd ook onze auto, koelkast en televisie verbonden zijn met het web. Door de toename in ‘connected toestellen’ zullen heel wat dagdagelijkse zaken automatisch uitgevoerd worden door ons. Onze auto zal zelf zijn ruiten ontdooien in de winter. De koelkast zal zelf bestellingen plaatsen. Onze televisie zal automatisch ons favoriete programma opnemen, zelfs al zijn we het zelf vergeten instellen.

De toename in het aantal online toestellen in een gemiddeld gezin zal dus het levenscomfort een pak laten toenemen. 

Van smartphone naar smartwatch

In 2007 bracht Apple de iPhone op de markt. Het was een kantelmoment in de menselijke geschiedenis. Al de bovenstaande trends zouden onmogelijk zijn zonder de filosofie van deze nieuwe telefoon. Als Apple binnenkort een Watch op de markt brengt, zou het wel eens kunnen dat we opnieuw een tipping point zien plaatsvinden. Door de slimme horloge zullen mensen nog meer verbonden zijn. Stijgt de kennis over ons dagelijks leven voor deze toestellen. Hierdoor zullen de andere verbonden toestellen (zoals de auto en televisie) slimmere keuzes kunnen maken voor ons.

Rio collection: 

Lees meer over:

/

Steven Van Belleghem is expert inzake de toekomst van marketing. Hij is auteur van de bestseller management boeken ‘De Conversation Manager’ en ‘De Conversation Company’. Hij is een veel gevraagd nationaal en internationaal spreker, inspirator en deeltijds marketing professor aan de Vlerick Business School.

Twitter
Website