logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

CoderDojo leert kids de taal van technologie

-

Eén zaterdag per maand leren de kids van CoderDojo Belgium programmeren. In plaats van te voetballen of te dansen, maken ze in clubjes hun eigen apps en games. 

Zo’n 2 jaar geleden zijn we met Telenet mee in het verhaal van CoderDojo gestapt. Tegen 2020 zullen er op wereldschaal namelijk zo’n 900.000 ICT-vacatures zijn. Van de nieuwe generatie zal er bovendien meer worden verwacht dan dat ze met standaard computerprogramma’s kunnen werken.

Door te leren programmeren, leren kinderen logisch en creatief denken. De kids van vandaag zijn dus nooit te jong om ermee te beginnen. Dat dat niet gebeurt vanuit een ‘schoolse’ opzet, maar wel met een hoge funfactor, maakt het superleuk. CoderDojo is echt een vriendenclubje.

Naast financiële steun  en  computers voor 36 zogenaamde ’dojo’s, zijn er enkele Telenet medewerkers hier bij betrokken, als coach of achter de schermen. Tijdens de allereerste MegaDojo, waar  meer dan 1024 schoolkinderen samen leren programmeren, steken we als hoofdsponsor nog een tandje bij en voorzien we 110 extra laptops.

Coach M/V gezocht!
De dojo’s van CoderDojo zijn elke maand in no time gevuld. De organisatie zoekt dus dringend extra coaches om de kinderen te begeleiden, en zelfs lead coaches om nieuwe CoderDojo’s op te starten.
Heb je interesse en kan je je elke maand één zaterdagochtend vrijmaken, surf dan zeker ‘s naar CoderDojo Belgium

Rio collection: 

Lees meer over:

/ / /