logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

De Mol kijken: vroeger en nu

-

De 1e mol, Magda, werd in 1998 ontmaskerd omdat ze als actrice in het telefoonboek stond. Sinds de start van dit seizoen heeft waarschijnlijk nog geen enkele kijker die truc gebruikt. Er is dan ook veel veranderd voor mollenjagers!

1. Vroeger stond de videorecorder klaar om elke aflevering van De Mol op te nemen. Achteraf werd de cassette opnieuw en opnieuw afgespeeld om te zoeken naar extra hints of tips.

Vandaag moet je niets meer opnemen. Via Terugkijk TV kan je gewoon terugspoelen en pauzeren wanneer je wil. Handig voor de speurneuzen die geen detail willen missen.

 

2. Vroeger zat iedereen voor het scherm met notitieblok en balpen in de aanslag. Zag je iets mysterieus? Dan schreef je het meteen op om af te toetsen met je verdachte(n).

Vandaag schrijf je niets meer op. Televisiezender Vier helpt je zoeken naar de mol via hun speciale website demol.vier.be. Daar kan je notities maken, opslaan, aftoetsen en vergelijken. Je kan er zelfs exclusieve beelden (en dus hints!) vinden.

 

3. Vroeger kon je als een echte detective speuren in telefoonboeken, volksregisters of ledenlijsten van acteur- of toneelverenigingen om de kandidaten binnenstebuiten te keren.

Vandaag hoef je gewoon je browser te openen. Wat staat op de kandidaten hun Facebook? Twitter? Instagram? Analist Jaap van Zessen ontmaskerde in Nederland zelfs al enkele mollen door hun activiteit op sociale media te meten.

 

4. Vroeger was de identiteit van de mol hét gespreksonderwerp in elk café, op elk familiefeest en aan elke schoolpoort.

Vandaag hoef je jouw huis niet te verlaten om het debat aan te gaan. Facebook, Twitter, nieuwssites… Online kan je overal jouw mening kwijt, al dan niet met de hashtag #demol.

 

5. Vroeger was je ook al trots als je dacht de puzzel e hebben opgelost. De mol ontmaskerd? Dan printte je zijn of haar naam af en hing je het blad aan je raam. Zo kon jij achteraf zeggen “zie je wel!”

Vandaag hoef je niets te printen. Opnieuw geven sociale media je een mooi podium om je dader aan te wijzen! Je kan zelfs tot op de minuut showen wanneer jij het (al) door had.

Rio collection: 

Lees meer over:

/