logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Dromen, durven, doen

-

Izaak maakte zijn middelbare school niet af en begon dan maar meteen te werken. Tot hij besloot een andere weg in te slaan. Nu studeert hij rechten aan de UA en werkt hij al 3 jaar als jobstudent in een Telenet winkel.

Verandering van spijs doet eten

“Ik ben opgegroeid in Bergen op Zoom, net over de grens. Op mijn 21ste dacht ik plots ‘is het dit nu?’. Ik had nood aan verandering en besloot te gaan studeren in Antwerpen. Een nieuwe omgeving, een nieuwe uitdaging.”

“Ik werkte eerst voltijds in een Telenet winkel. Het duurde immers even vooraleer ik alles rond had om aan mijn rechtenstudie te kunnen beginnen.” Studeren en zelf je huur betalen, dat is uiteraard niet evident. Als jobstudent voelt hij zich in zijn nopjes tussen de andere verkopers. “Ondertussen werk ik al drie jaar als student in een Telenet winkel. Ik zie het bijna als ontspanning tussen het studeren door. Ik vind het leuk om zo nauw in contact te staan met de klanten en hen verder te helpen. Mijn collega’s zijn super en er wordt ook steeds rekening gehouden met mijn planning. In de examenperiode moet er bijvoorbeeld wel eens gepuzzeld worden in het uurrooster.”

Dromen, durven, doen!

Rechten studeren terwijl je 14 uur per week werkt, het is niet voor iedereen weggelegd maar voor Izaak lijkt het vanzelfsprekend. “Als je iets echt wil, moet je dat gewoon doen. Veel medestudenten verklaren me voor gek, maar dit is wat ik wil en dus ga ik er voor de volle 100% voor. Ik ambieer een hoge functie in een organisatie en een studie rechten lijkt mij hiervoor de ideale basis.”

En Izaaks ambities reiken nog verder. “Ik ben nu 25 jaar, de wereld ligt aan mijn voeten zeg maar. Ik wil graag een masterdiploma Internationaal Recht behalen, idealiter in het buitenland. Ik wil wat meer van de wereld zien!”.

Energie doseren

Naast werken, studeren en zijn huishouden beredderen, blijft er niet zoveel vrije tijd over. Toch probeert Izaak ook die nuttig in te vullen. “Ik lees heel graag boeken over mythologie en haal ook inspiratie uit het werk van Machiavelli. Met periodes ga ik regelmatig hardlopen, en in de zomer maak ik vaak een ritje op mijn moto.”

Je zou het niet meteen zeggen, maar toch omschrijft hij zichzelf als ‘eerder lui’. “Ik ben heel selectief in het bepalen waar ik mijn energie in steek. Je moet niet hard werken, je moet ‘slim werken’ en tegelijkertijd voldoende genieten van het leven.” 

Lees meer over:

/