logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Een vliegende studiestart! App jij ‘m al?

-

Als je moet studeren kan je smartphone voor serieus wat afleiding zorgen. Maar wist je dat je phone ook een bondgenoot kan zijn? Duik het academiejaar in met deze studietips!

Da’s genoteerd

Alles begint met goeie notities, en die maak je met Evernote. De app (of desktopversie) laat je makkelijk notities maken, die je bovendien ook nog eens kan verrijken met links, checklists, tabellen, bijlagen ... of een foto van het bord. Je notities zijn makkelijk te ordenen en je roept ze overal, op elk toestel op. Handig!

 

Even spieken

Net iets te lang uitgeweest en de eerste les gemist? Dan kan zelfs Evernote je niet helpen … maar Scanner Pro wél! Daarmee kopieer je notities van iemand anders. De app, waarmee je een foto neemt van een A4’tje, zorgt voor de juiste belichting én herkent paginaranden en snijdt ze af voor een mooi resultaat. Nu nog een ijverige student vinden die wel naar de les ging.

 

Alles op slot

Als je al je notities hebt, kan je beginnen blokken. Als je je smartphone langer dan 10 minuten kan negeren tenminste. Flipd helpt je daarbij. De app vergrendelt je phone voor een bepaalde tijdsperiode. Zo kan je er echt niks meer mee aanvangen en moet je wel studeren.

 

Goeie referenties

Een paper schrijven zou al heel wat makkelijker zijn zonder die ingewikkelde bronverwijzing. Gelukkig doet RefMe dat voor jou. Gewoon de barcode van een boek scannen, en RefMe zet ‘t om in je lijst met bronverwijzingen. A+, here we come!

RefMe werkt als plugin in Evernote

Lees meer over:

/