logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Eerst mama, dan carrièrevrouw

-

Enkele maanden geleden zette Inge de stap van Telenet naar Liberty Global, een internationale omgeving waarin ze met telecombedrijven over de hele wereld werkt. 

Plan, plan, plan

“Ik werk twee dagen per week vanuit Mechelen en de andere dagen zit ik meestal in Amsterdam. Toch sta ik er op om vier keer per week mijn kinderen naar school te brengen en ’s avonds samen met hen te eten.” Dankzij een strakke planning en regelmatig familieberaad, slaagt Inge erin haar eigen grenzen te bewaken. “Daarnaast zijn er ook enkele heilige momenten. Ik werk zo min mogelijk in het weekend, hou verjaardagen vrij en maak van vakanties echt family-time.”

Mijn mama, gewoon mama

Hoe haar kinderen omgaan met mama’s positie? “Ze zijn nog te jong om te beseffen wat ik precies doe. Ik vind het bovendien ook niet belangrijk om zulk nieuws groots aan te kondigen in de familie. En meestal blaast de pers het ook op. Zo had een vriendje in de krant gelezen dat ik een ‘topvrouw’ zou zijn. Dat heb ik uiteraard even moeten uitleggen!” Inge blijft zelf vooral met de voeten op de grond, zo blijkt. “Ik ben niet anders dan de rest. Net als andere mama’s zorg ik voor boterhammetjes in de brooddoos en geniet ik ervan om glunderende gezichten te zien tijdens een K3-show. Mijn grootste geluk blijft bij het thuiskomen de kindervoetjes horen trippelen op de trap. Daar kan geen enkel professioneel succes tegenop!”

Neen durven zeggen

Sporten is voorlopig van de planning gevallen, zo gaat Inge verder: “Een nieuwe job vraagt om een grondige inwerkperiode. Het zijn drukke maanden geweest en dan verdwijnt sporten even naar de achtergrond. Ook mijn ‘me-time’ is beperkt in tijd.” Tijdens zo’n drukke periode is waken over je agenda des te meer een must, vertelt Inge. “Gelukkig staat mijn assistente steeds paraat. Zij vormt een noodzakelijk buffer en zegt neen in mijn plaats. Het is een zegen om zo met iemand samen te werken.”

Rio collection: 

Lees meer over:

/