logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

En toen was er licht: 'slim' licht!

-

De dagen worden korter en kouder. We kruipen weer knus binnen en cocoonen door de winter. Met slimme lampen worden de donkere maanden nog relaxter. Je bedient ze met je smartphone zonder uit je 'cocon' te moeten opstaan.

Met enkele klikken kun je eenvoudig de lichtkleur en –sterkte in je woning aanpassen. Gewoon vanuit je zetel of je leeshoekje. Klik: aan, klik: uit en de juiste sfeer is gezet, terwijl ook jij gewoon blijft zitten.

Ook kan je de slimme lampen instellen als wekker, koppelen aan je muziek en bedienen vanop afstand. De LED-lamp werkt via WiFi en maakt zo online verbinding met jouw iPhone of Android-smartphone. Doordat je de lichtsterkte veel beter in de hand hebt, ligt je energieverbruik ook aanzienlijk lager. De lamp zou tot 25 jaar kunnen meegaan.

Zoals vele recente uitvindingen, komt ook de slimme lamp uit een Kickstarter-oproep. LIFX startte zijn oproep voor donaties in september 2012 en verzamelde op twee maanden tijd ruim 1,3 miljoen dollar. De eerste twee producties van de lamp zijn ondertussen uitverkocht en de volgende lading staat gepland voor begin 2014.

Ik verwacht dat je in de toekomst nog meer zal kunnen bedienen via de WiFi van je smartphone. Een trend die wij bij Telenet volgen met onder meer Yelo en Triiing! Welke klus mag volgens jou binnenkort door je gsm worden uitgevoerd? Koken? Kuisen? Het vuilnis buitenzetten? Laat het horen...

Rio collection: 

Lees meer over:

/