logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Gezond de examens door… met je smartphone. App jij hem al?

-

De examenperiode duurt altijd te lang en vergt veel energie. Deze apps helpen je om fit en gezond de examens door te komen! 

Rust is cruciaal

Wist je dat je hersenen tijdens je slaap de opgeslagen leerstof verwerken? Een goede nachtrust is dus al het halve werk. De app Sleep Cycle Alarm Clock is een slimme wekker die je slaappatroon analyseert en je wekt op het ideale moment in je slaapcyclus. Je wordt niet langer bruusk uit een diepe slaap gehaald en voelt je daardoor heerlijk uitgerust bij het ontwaken. Extra bonus: wég ochtendhumeur! 

Download Sleep Cycle Alarm Clock gratis via:

 

7 minuten workout

Tijdens de blok breng je urenlang door op je bureaustoel, versteend in studeerhouding. De app Seven helpt je fit te blijven met een intensieve sportsessie van 7 minuten. Tijdens die supersnelle workout train je de belangrijkste spiergroepen, steeds 30 seconden per oefening met tussentijds 10 seconden rust. Je hebt er geen speciale apparatuur voor nodig en je hoeft zelfs niet eens de deur uit. Wedden dat je na 7 minuten weer vol energie bent om je op je cursus te storten?

Download Seven gratis via:

 

 Klein hongertje of grote vreetbui

Je hersenen hebben een gezonde portie energie nodig om goed te kunnen werken. Gezond eten is tijdens je examenperiode dus extra belangrijk. Wil je tijdens het studeren geen tijd verspillen aan kokkerellen? Dan ben je niet gedoemd tot een dieet van diepvriespizza en frieten. Met de app Deliveroo kan je maaltijden bestellen van restaurants in je buurt en krijg je ze thuisbezorgd. Verwen jezelf met sushi, salade, pasta of andere ‘brain food’ boordevol vitamientjes! 

Download Deliveroo gratis via:

 

Hou je vochtbalans op peil

Om gezond te blijven tijdens de examenperiode, is het belangrijk om je vochtlevel op peil te houden. De app Waterbalance helpt je daarbij. De app berekent op basis van jouw persoonlijke gegevens hoeveel vocht je dagelijks nodig hebt. Vervolgens selecteer jij in de app wat je drinkt en hoeveel glazen. Drink je te weinig? Dan herinnert de app je eraan. Schol! 

Download Waterbalance gratis via:

 

Lees meer over:

/