logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Hart voor kinderen

-

Dat er bij Zihara thuis altijd leven in de brouwerij is, is een understatement. “Met vijf kinderen tussen drie en achttien en een pleegdochter in huis, weet ik altijd wat te doen.”

Geen plaats voor rommel

Dankzij een vlotte organisatie thuis weet Zihara haar job in het contact center bij Telenet perfect te combineren met het drukke gezinsleven. “Mijn echtgenoot en ik vullen elkaar perfect aan, we zijn een geoliede machine. En ook de kinderen steken af en toe een handje toe. Zonder gezeur wordt de afwas gedaan of de vuile was naar beneden gedragen. Toch wil ik daarin niet overdrijven. De kinderen hebben dan ook geen vaste taken in het huishouden. Een kind moet immers in de eerste plaats kind kunnen zijn.” Zihara vertelt haar verhaal alsof het niets bijzonders is. Ze straalt rust uit en is één brok positivisme. “Natuurlijk ben ik soms ook moe. Dan schakel ik mijn automatische piloot in en gaat het opruimen als vanzelf.”

Tijd voor eigen ontwikkeling

De zorg voor haar gezin weerhoudt Zihara niet om ook te werken aan zichzelf. “Ik voel me echt thuis bij Telenet en wil graag kunnen groeien naar een functie als Teamcoach in het contact center. Omdat ik nog geen ervaring heb als leidinggevende, schreef ik me in voor een opleiding in avondschool.” En zo rijdt Zihara elke donderdag na het werk naar Hasselt. Een niet te onderschatten schema! “Mijn wekker loopt af om 5u45, ik maak de kinderen klaar en vanaf 8u beantwoord ik met de lach de eerste vragen van klanten. Na een intensieve lesavond, plof ik om 23u30 in de zetel om de volgende dag met evenveel plezier weer op te staan.” Het viel Zihara snel op dat datgene wat ze leert, al deels ontwikkeld werd op het thuisfront: “Met een groot gezin kun je immers niet anders dan structuur brengen en op heldere manier feedback geven. Exact wat een Teamcoach ook doet!”

Hart voor kinderen

Zihara krijgt regelmatige verwonderde reacties over haar grote gezin. Voor haar is het de normaalste zaak van de wereld: “Ik hou simpelweg van kinderen en heb veel verantwoordelijkheidszin. Elk kind verdient het om op te groeien met liefde en aandacht. Ik heb dan ook geen seconde getwijfeld om mijn nichtje die gezinswarmte aan te bieden.” Via pleegzorg liet Zihara haar moederhart spreken. Sinds twee jaar staat er dan ook een extra stoel aan de keukentafel. “En daarmee zijn alle plaatsjes ook echt bezet. Als ik de beelden op televisie zie, dan breekt mijn hart en denk ik er soms aan om toch nog een bordje bij te zetten. Jammer genoeg hebben we geen ruimte meer om nog iets extra te doen voor kindjes in nood.”

Lees meer over:

/