logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Ho, ho, hoe is de kerstbeleving veranderd?

-

Shoppen in net iets te drukke winkelstraten, je moeder die van het kerstdiner een staatszaak maakt en je niet-toonvaste vader die een kerstlied inzet. Dát waren nog eens tijden. Maar wat blijft er vandaag over van die tradities?

Shoppen

Als je een cadeautje nodig had, dan moest je de straat op. Ook al vroren de stenen uit de grond. Nu shoppen we naar hartenlust online, vanuit de luie maar warme zetel.

Koken

De keuken is heilige grond tijdens de kerstdagen. Betreden doe je op eigen risico, want moeder zwaait er de scepter (en de deegrol). Vroeger vertrouwde ze op ‘Ons Kookboek’ om zijn lekkerste geheimen prijs te geven, nu is er versterking van kookapps zoals die van Njam.

Liedjes zingen

Samen gezellig liedjes zingen rond de kerstboom blijft een topper. Vroeger hadden we LP’s, cassetjes of cd’s, nu kun je ook rekenen op het Telenet-kerstkanaal, op zender 989. Een onuitputtelijke jukebox waaruit 24/7 de leukste kerstliedjes komen.

De kerstkaart 

Waar vroeger enkel ‘Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar’ en een foto van een eenzame kerstboom of sneeuwlandschap op de kerstkaartjes prijkte, kan het vandaag alle kanten uit. Veel gezinnen, uitgedost met kerstmutsen en gekke bekken trekkend, sturen tegenwoordig een gepersonaliseerde kaart.

Voltallig aan tafel

Zit je met een Erasmus-student in de familie? Dankzij Skype zit je op kerstavond toch voltallig aan tafel!

Wat denk jij?

Heeft technologie wat toegevoegd aan de kerstbeleving, of verlang je naar de dagen van weleer? Vertel het ons hieronder!

Rio collection: 

Lees meer over:

/