logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Hoest je even in je smartphone, aub?

-

Een goede gezondheid is –meer nog dan geld, geluk of liefde- wat echt telt in het leven. Steeds meer nieuwe technologieën waken daarom mee over je lijf en leden. Die hebben vaak WiFi nodig. En daar kunnen wij mee helpen. 

Voel je je in de toekomst niet zo lekker, dan zou je via een app bijvoorbeeld je bloeddruk of hartslag kunnen meten. Die resultaten verstuur je dan via WiFi eenvoudig met je smartphone naar je huisarts. In plaats van in de wachtzaal van je dokter iets ergers op te lopen (de bacillen vliegen er in het rond!), kan je dan gewoon in bed blijven liggen. Op basis van de gegevens die jij doorstuurt, beslist je dokter dan welke behandeling je moet krijgen.

 

Ook willen we met veiligheidsbedrijven samenwerken om slimme camera’s te creëren die via WiFi je huis en je lichaam monitoren. Daalt je hartslag bijvoorbeeld zo sterk dat dat kan wijzen op een hartaanval, dan worden de hulpdiensten automatisch verwittigd. Of is er al een tijdje geen beweging meer in huis, dan krijgt een familielid een berichtje op zijn gsm. 

Senioren kunnen op die manier langer zelfstandig blijven wonen. Maar ben je jonger, ook dan profiteer je van deze evolutie. Zo zou je bv. een signaal op je gsm kunnen krijgen wanneer de ademhaling van je baby onregelmatig is. Of gaat er een lampje branden bij de brandweer als er rookontwikkeling is in je appartement. Leve de technologie!

 

Rio collection: 

Lees meer over:

/ /