logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category
-

In 2018 pakt Telenet in samenwerking met VIER uit met een ongeziene nieuwe topserie: ‘De Dag’, geproduceerd door FBO/Woestijnvis en met de steun van het VAF/Mediafonds.

Zenuwslopende must-see

Heb jij zin in een ongeziene Vlaamse binge-watching serie die je op het puntje van je stoel zal zetten omdat niets is wat het lijkt? Het zal wel zijn! In 2018 lanceert Telenet met veel trots zijn volgende eigen serie na het succes van Chausée d’Amour. 

Het verhaal

‘De Dag’ start met een gijzeling in een bankkantoor. 24 uur lang moeten onderhandelaars en rechercheurs de gijzelaars vrij zien te krijgen en achterhalen wie de daders en wat hun motieven zijn. Ondertussen proberen de criminelen de politie te slim af te zijn. 

Ongeziene televisie

De manier waarop ‘De Dag’ gemaakt is, is ongezien voor een Vlaamse fictiereeks. Alle 12 afleveringen spelen zich af op één enkele dag. In 6 hoofdstukken toont de serie telkens het standpunt van politie en pers, en dat van de daders, de slachtoffers en hun familieleden. Een vernieuwende aanpak die je constant op het verkeerde been zet en je tot het einde bij je nekvel grijpt. 

Klinkende namen

Het idee voor ‘De Dag’ komt uit de breinen van De ideale wereld-grapjas Jonas Geirnaert en diens coscenarist/vriendin Julie Mahieu. De briljante cast bestaat dan weer uit Jeroen Perceval, Ruth Becquart, Geert Van Rampelberg, Titus De Voogdt en Maaike Neuville. 

Waar kijken?

Alle afleveringen van ‘De Dag’ zullen begin 2018 exclusief beschikbaar zijn bij Play en Play More van Telenet. Uitkijken dus naar de exacte release datum!

Lees meer over

/ / / /