logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Magic!

-

“Goochelen voor kinderen blijft het allerleukste. De verwondering op hun gezichten, da’s pas magie.” Na jaren verschillende avondopleidingen gevolgd te hebben, stortte Franky zich enkele jaren geleden op de tovenaarskunst.

Relax

Franky zocht en vond een hobby waarin hij zich 100% kon ontspannen. “Ik hecht veel belang aan het leegmaken van mijn hoofd na een drukke werkdag. En goochelen dat is voor mij pure mindfullness!” Hij sloot zich aan bij een goochelvereniging in zijn dorp en leerde er allerlei nieuwe trucs. “Elke week kwam er een nieuw thema aan bod. Van toveren met elastiekjes tot de meest ingewikkelde kaarttrucs, niets was ons teveel.” Dat hij met zijn nieuwe hobby ook zijn eigen kinderen kon verrassen, was mooi meegenomen.

‘The amazing story of magic’

“2014 was een topjaar voor onze vereniging. We maakten een show rond de geschiedenis van goochelen en speelden zelfs in de Minard Schouwburg in Gent.” Franky’s aandeel bestond vooral uit het toveren met technologie, waarin hij graag de link legde naar de telecom-sector. “Voor één van mijn trucs gebruikte ik GSM-toestellen. Een deelnemer uit het publiek stopte random toestellen in enveloppes en ook zijn of haar eigen toestel moest in een enveloppe. Nadien gooide een onschuldige kinderhand met een dobbelsteen om te bepalen welke enveloppe een beurt kreeg van de hamer. En wat bleek, het toestel van de deelnemer bleek telkens weer als bij wonder gespaard.” zo blikt Franky geheimzinnig terug.

Altijd goochelaar

De vereniging laste nadien een pauze in, maar Franky tovert nog regelmatig een truc tevoorschijn. “Als goochelaar spreek je een heel divers publiek aan en heb je snel een onderwerp om over te praten.. En ook op wereldreis heb ik heel wat verbaasde gezichten gezien. Op enkele plekken in Afrika sta ik sindsdien gekend als de grote blanke tovenaar.” vertelt Franky. Of hij ook op het werk durft te goochelen? “Ik hou van de magie die verstopt zit in technologie en goochel ook graag met getallen. En vroeger startte ik mijn teammeetings wel eens met een truc. Zo had ik meteen de volle aandacht!”

 

Rio collection: 

Lees meer over:

/