logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Mijn Bella is geen koe

-

“Ieder jaar zorg ik voor een bezigheid naast mijn job als technieker. Zo bouwde ik een carport, plaatse ik een zwembad en renoveerde ik mijn buitengevels.” In 2016 was het project net iets specialer: hij knapte een ‘Zundapp Bella’ op

Puzzelen met onderdelen

“Dankzij een cadeaubon proefde ik voor het eerst van het rijden met een Vespa. Ik twijfelde om er zelf eentje te kopen, maar wou uiteindelijk toch dat tikkeltje meer exclusiviteit. Op zowat hetzelfde moment ontmoette ik een verzamelaar van telegeleide voertuigen.” Danny ruilde één van zijn autootjes voor een oude 200cc brommer, zocht een handleiding op het internet en haalde het voertuig helemaal uit elkaar. “Ik heb mijn Bella echt van nul weer opgebouwd. Elke zaterdagochtend ging ik aan de slag om de brommer weer in elkaar te puzzelen, een jaar lang.” Waar hij zelf het meest trots op is? “Ik ben er in geslaagd om alles zelf te doen, zonder enige hulp. Ik ben zelfs aan het stikken gegaan om een echt lederen zadel te maken.”

Fier als een gieter

Ondertussen kreeg Danny al heel wat complimenten over zijn werk: “Ik stond al op verschillende beurzen en events. Speciaal daarvoor liet ik zelfs een boek maken met foto’s over het hele proces. Zo hoef ik mijn verhaal niet telkens opnieuw te vertellen. Daarnaast doorkruiste ik samen met mijn vrouwtje al zowat het ganse land op twee wielen. Heerlijk om tegen 50km/u rond te tuffen door de natuur en te zien hoe mensen je vol verwondering nakijken.” Het plezier achteraf doet Danny zo’n deugd dat hij erg zorgvuldig met de brommer omgaat: “Mijn Bella is zestig jaar oud en toch splinternieuw. En dat wil ik graag zo houden. Bij regenweer blijft ze dus veilig in de garage staan.” In 2017 hoopt Danny een internationale erkenning binnen te halen op een Duitse beurs, als kers op de taart. “Ik heb toelating gekregen om mee te dingen in de ‘Concours d’Elegance’ op het 100 jarige Zundapp-treffen en doe vooral mee voor de fun. Zo’n prijs zou de waarde van de brommer wel omhoog kunnen duwen, maar geen haar op mijn hoofd denkt eraan om mijn Bella te verkopen.”

Inzicht, durf en veel geduld

Een goede basiskennis mechanicaen elektriciteit lijkt onontbeerlijk om zo’n project tot een goed einde te brengen. “Toch niet,” zegt Danny, “als je iets echt wil, kan iedereen het. Uiteraard zijn een portie geduld, wat durf en het snelle internet van Telenet geen overbodige luxe. Als technieker heb ik bovendien het voordeel om dagelijks te onderzoeken hoe dingen in elkaar zitten. Dat inzicht heeft me een pak vooruit geholpen.” Of Danny ook voor dit jaar een project op de plank heeft liggen? “In 2017 ga ik opnieuw aan de slag rond ons huis. Tegen het einde van het jaar wil ik eigenhandig een pool house bouwen in de tuin. En als mijn jongste dochter uit de pampers is, begin ik mogelijks aan de Indian motor die bij mijn schoonpa gedemonteerd in de garage ligt.” Stilzitten is duidelijk niet aan Danny besteed: “In mijn job werk ik elke dag al aan de televisie. Geef mij in mijn vrije tijd dus maar wat anders dan voor een scherm te zitten.”

Rio collection: 

Lees meer over:

/