logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category
-

"Acteren zit in onze familie. Ik kom uit een echt opera-nest." Voor Maurice was het dan ook geen verrassing toen hij op zijn vijftiende figureerde in de Vlaamse opera en een kunstrichting ging volgen.

Spelen met taal

Na de humaniora zette Maurice zijn acteeropleiding verder: “Na een jaartje op het RITS, koos ik voor de richting Kleinkunst aan de Studio Herman Teirlinck. Met een duidelijk doel voor ogen: ik wilde van zingen en acteren mijn leven maken. De ontnuchtering kwam echter snel.” Gaandeweg ontdekte Maurice hoe onzeker de acteerwereld is. “Ik wilde graag trouwen en uit mijn studentenkot groeien, daarom koos ik voor meer financiële zekerheid. Een job als advisor bij Telenet leek mij ideaal. Ik had immers al veel ervaring met sprekende beroepen als acteur en docent Woord. Ervaring die ik nog elke dag inzet in de gesprekken met de klant.” Ook de echtgenote van Maurice volgde hem ondertussen naar Telenet: “Saartje werkte als journaliste en stootte daar ook op veel onzekerheid. Zo’n gedeelde werkgever is erg leuk. Meermaals zongen we zelfs al samen voor onze collega’s. We zijn nog net niet het zingende Telenet-koppel.” lacht Maurice.

Mooie balans

Ondanks zijn carrièrewending, liet Maurice het acteren niet los. “Ik werk momenteel deeltijds bij Telenet. Van maandag tot woensdag zet ik de headset op mijn hoofd en vanaf donderdag sta ik op de planken. Het perfecte evenwicht!” Omdat er, dankzij zijn job bij Telenet, maandelijks geld in het laatje komt, heeft Maurice nu de luxe enkel interessante opdrachten te aanvaarden. “Acteren is nog altijd mijn leven, maar mijn leven hangt er niet langer van af. Het vormt gewoon een welgekomen extra. Bij elke opdracht stel ik mezelf dan ook drie vragen. Ten eerste moet ik het artistiek interessant vinden. Daarnaast wil ik weten of het iets opbrengt, hetzij financieel, hetzij qua prestige. En tot slot vraag ik me af of het een toffe opdracht is.” Die keuzes leiden soms tot een overvolle agenda en dan weer tot een rustige periode.

Internationale tint

Je hebt Maurice ongetwijfeld ooit al zien acteren als booswicht of advocaat in een Vlaamse serie. Zijn palmares is behoorlijk lang: van Zone Stad, over Familie tot De Ridder en Flikken. Als je hem zelf laat kiezen, gaat hij voluit voor historische drama’s. “Sinds kort speelt er de Britse film ‘A Quiet Passion’ in de zalen waarin ik een rolletje heb. De film won zelfs een prijs op het filmfestival van Gent. Ik ben half Belg en half Zwitser, waardoor ik ook vloeiend Duits en Engels spreek. En da’s een voordeel op de internationale markt.” vertelt Maurice. Naast het acteren tussen de Hollywood-sterren, zingt hij de pannen van het dak in verschillende projecten. “Mijn helden zijn Frank Sinatra en Elvis Presley. Sinds enkele maanden doe ik een tournee langs de culturele centra met een show vol muziek uit het Las Vegas van de jaren ’60. Een droom die uitkomt!”

Ook #éénvanons worden? Check gauw onze career site

 

Lees meer over

/