logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Pieter Aertgeerts – Telenet Business – Volbloed ondernemer bij Telenet Business

-

Pieter kort omschrijven? Ambitieus en ondernemend! Na zijn studies begon hij als Young Graduate bij Telenet en vandaag is hij er Go-to-Market Manager van Telenet Business. 

“Ik wist al snel dat ik graag in een groot, marketing georiënteerd bedrijf wilde werken. Wat dat betreft ben ik bij Telenet met mijn gat in de boter gevallen!” 

Maar daar stopt zijn werklust niet. Sinds zijn hogere studies houdt hij zich in zijn vrije tijd voortdurend bezig met een ‘projectje’.

Van auto’s naar babykleding: altijd iets om handen

Pieter is erg leergierig en heeft geregeld de drang om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Zo lanceerde hij op zijn 20ste samen met enkele vrienden een online automagazine. “Eerlijk gezegd was ik helemaal niet zo geïnteresseerd in auto’s. Maar ik wou wel eens een website bouwen en laten uitgroeien tot iets groter.” En of dat gelukt is! Vandaag telt autofans.be zo’n 150.000 unieke bezoekers per maand en hoort het bij de top 3 autowebsites in België. “Het is echt leuk om te zien hoe we dit uit de grond hebben gestampt. Daar mogen we trots op zijn!”

En het stopt niet bij auto’s… Hij lanceerde ook ooit een webshop voor babykleding. “Dat ik babykleren verkocht was opnieuw puur toeval. Ik wou zelf eens een webshop bouwen en was erg geïnteresseerd in de werking van de achterliggende betalingssystemen.”

Dat Pieter geen zittend gat heeft is duidelijk. “Die eerste klant overtuigen, of die eerste bezoeker die een aankoop doet in jouw webshop,… dat geeft mij echt een kick!”

De beste strategie? Een tevreden klant!

Een gezonde dosis ambitie, zin voor ondernemen en een breed interesseveld vormen het ideale recept voor een job binnen marketing. Als Go-to-Market manager denkt Pieter immers na over nieuwe projecten om de Belgische ondernemers beter te laten ondernemen en hun digitale uitdagingen om te laten zetten in opportuniteiten.

Het Go-to-Market team is verantwoordelijk voor de positionering en de commercialisering van de Telenet Business producten. “Ik doe voornamelijk WIGO Business en de ‘value added services’. Dat zijn bijvoorbeeld onze cloud- en hostingoplossingen.”

Hij is ook één van de drijvende krachten achter De Digitale Versnelling waarbij digitale experts kmo’s wegwijs maken in het ‘digitale ondernemen’. “Zo’n projecten maken mijn job erg afwisselend. Ik ben bijvoorbeeld zelf op zoek gegaan naar onze digitale experts. Een leuke uitdaging! En het geeft veel voldoening om te zien hoe onze klanten nadien zelf hun webshop bouwen of adverteren op sociale media. Een tevreden klant, daar doen we het uiteindelijk voor.”

Lees meer over:

/