logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Safer Internet Day: 6 tips om safe te surfen.

-

Vandaag is het Safer Internet Day. Hét ideale moment om de valkuilen van het wereldwijde web in de kijker te zetten. Ontdek hier 6 simpele tips hoe jij en je gezin veilig kunnen internetten. Safety first!  

Maak je smartphone kidsproof.

Het internet is een plezante speeltuin, maar niet voor je kleintjes. Om te vermijden dat je bengel voor € 500 varkens voor z’n virtuele boerderij koopt … verklappen we je graag  deze handige gratis apps.

Pas op voor phising.

Het klinkt als een gezellig uitje vissen. Maar via phising proberen snodaards te hengelen naar je bankgegevens of andere gevoelige informatie. Geef deze nooit door, zélfs als de vraag van je bank lijkt te komen. Do’s and dont’s vind je hier.

Installeer je updates.

Toegegeven, ook op ons scherm staan zo’n 76 notificaties te flikkeren. Maar toch geef jij je apps best vaak een update, zo functioneren ze beter. Bovendien is de recentste update van een app ook meestal de veiligste. Tip: je kan deze updates automatisch laten uitvoeren. Lees hier  hoe je dat instelt voor Android toestellen en hier voor iOS apparaten.

Https’en die handel.

Wil je écht veilig internetten? Check dan eerst de url in je adresbalk. Begint het webadres met ‘https://’, dan is de website goed beveiligd tegen medesurfers met slechte bedoelingen. Als er bovendien een hangslotpictogram bijstaat, ben je nog zekerder.

Hou pottenkijkers buiten.

Bezint eer ge met sociale media begint. Als jij of je kind graag Facebooken, ga dan zeker eens piepen bij de privacyinstellingen. Je kan bijvoorbeeld je profiel niet-openbaar maken of bepaalde foto’s afschermen voor potentiële pottenkijkers.

Bescherm jezelf en je kinderen tegen cyberpesten!

Pesten, da’s niet cool. Wie veel tijd doorbrengt op het internet, maakt een grotere kans om in aanraking te komen met cyberpesten. Volgende week start de Week tegen Pesten, in dit artikel lees je hoe je je kids wapent tegen cyberpestproblemen.

 

Lees meer over:

/