logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category
-

Vandaag worden kinderen geboren met een smartphone in hun hand. Baby's swipen sneller dan ze kunnen lopen. Elke baby? Jammer genoeg niet. Er zijn kinderen die niet mee zijn met de digitale wereld. Telenet wou daar iets aan doen.

 

Bij Telenet vinden we dat iedereen recht heeft op een optimale beleving in de digitale wereld. En daarom sloten we een samenwerking af met VZW ToekomstATELIERdelavenir (TADA). Afgelopen zaterdag hebben Telenet medewerkers via interactieve workshops kanszoekende kinderen wegwijs gemaakt in de wereld van computers, smartphones, apps en sociale media.

Wat is TADA?

Een Belgische organisatie die zich inzet voor kinderen tussen 10 en 14 jaar uit Brusselse kansarme wijken (Molenbeek, Kuregem en Sint-Joost-ten-Node). De kinderen volgen elke zaterdag praktijkles over uiteenlopende domeinen. Professionals komen hen vier weken lang vertellen over hun job, en geven de kinderen op een plezante en leerrijke manier les over hun specifiek vakgebied. Dat kan gaan van IT tot verpleegkunde, van architectuur tot politie,… enzovoort.

Telenetters maken kinderen warm voor digitale tools en toepassingen

Elke zaterdag van oktober kwamen professionals van Telenet, SAP en AXA de kinderen wegwijs maken in de wereld van IT en digitale tools en applicaties. Afgelopen zaterdag was het de beurt aan onze collega’s.

Een enthousiaste groep Telenet vrijwilligers bracht zijn zaterdag door met 50 kinderen in Molenbeek. Aan de hand van workshops in kleine groepjes hebben ze hen wegwijs gemaakt in de wereld van internet, smartphones, tablets, apps en sociale media. Waarom? Om de kinderen te inspireren en hun toekomstperspectieven te vergroten. Bekijk onderstaande video om te ontdekken wat onze collega’s de kinderen zoal geleerd hebben.

(insert video)

Digitale beleving voor iedereen!

Telenet gaat voor een optimale beleving in de digitale wereld. We willen de manier waarop we werken en leven eenvoudiger, maar vooral ook leuker maken. Onze medewerkers bruisen van positieve energie. Vol passie brengen ze de digitale wereld naar onze klanten. Maar voor kanszoekende gezinnen is het niet altijd evident om volledig mee te zijn in die ‘nieuwe’ wereld.

Bij Telenet gaan we voor 100% digitale inclusie. Digitale skills zijn noodzakelijk om een actieve rol te kunnen opnemen in de digitale economie. En die skills worden best zo vroeg mogelijk aangeleerd. Het is dan ook fantastisch dat onze collega’s hun zaterdag hiervoor wilden vrijmaken. Bij Telenet willen we dat iedereen het maximum uit de digitale maatschappij kan halen.”, zegt Ann Caluwaerts, SVP Corporate Affairs van Telenet. 

Lees meer over

/