logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Telenet Idealabs in vijfde versnelling

-

Het gaat hard bij Telenet Idealabs, het platform dat startende ondernemers ondersteunt. Nu de tweede fase aangebroken is, schakelen de vijf winnende start-ups een versnelling hoger. Tijd om even te recapituleren.

Rewind

In mei 2014 kondigde Telenet een structurele samenwerking aan met Idealabs om digitale innovatie en jong ondernemerschap te stimuleren. Onder de noemer Telenet Idealabs werd een prestigieus acceleratorprogramma op poten gezet, verwijzend naar het tempo waarin ondernemers vandaag van idee naar product evolueren. Het versnellingstraject zou in drie fasen gebeuren. Uit meer dan 450 inzendingen werden tien startups geselecteerd, die elk een financiële injectie van € 25.000 kregen, office space en beroep konden doen op een uitgebreid mentornetwerk van ervaren ondernemers en medewerkers van Telenet. Lees hier meer over de 10 start-ups.

 

Pause

Natuurlijk doet Telenet dit niet zomaar. Telenet Idealabs wil beloftevolle starters helpen die met opmerkelijke businessideeën de media- en entertainment-industrie willen veranderen. Telenet Idealabs moet dé hub worden van waaruit jonge geesten digitaal kunnen innoveren. Omdat iedereen beter wordt van innovatie. Onze klanten, omdat ze dankzij innovatieve producten het maximum kunnen halen uit al het moois dat het digitale tijdperk te bieden heeft. De samenleving, omdat innovatie en ondernemerschap de economie de broodnodige zuurstof geven. Nieuwe technologieën en toepassingen geven de Vlaamse economie een boost van jewelste. En Telenet zelf, dat als bedrijf op het scherpst van de snee blijft door te innoveren. 

 

Play

Na de eerste drie fasen van het programma – shape, build, launch - werden de tien start-ups streng maar rechtvaardig geëvalueerd door een zeskoppige jury. De vijf winnende start-ups Campr, Dot, Intuo, On Air, en Pith Li krijgen een verse kapitaalsinjectie van € 50.000 en schakelen met de finish in zicht de komende vier maanden een versnelling hoger.

 

Hoewel de finish in deze context allesbehalve het einde is. Na de finale presentatie van hun product moeten de start-ups het nest niet verlaten. Wél moeten ze onder de vleugels van Telenet Idealabs vandaan komen en verder de wereld verkennen. Zoals Beatswitch hen voordeed, de start-up die in 2013 in de schoot van Idealabs van start ging, recent Tomorrowland als klant wist binnen te halen en € 750.000 ophaalde bij een durfkapitaalfonds. Het beste bewijs dat ook België warm wordt voor het huidige start-up klimaat. 

Wil je meer weten over Telenet Idealabs? Neem dan hier even een kijkje.

 

Rec

Coming soon! SHAPE // BUILD // LAUNCH, a documentary about startups and true entrepreneurship

 

Rio collection: