logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Telenet maakt mobiel Telenet/BASE netwerk klaar voor de toekomst

-

Persbericht 30 augustus 2016

Op 20 april 2015 onthulden we onze ambitie op het gebied van mobiele telefonie door BASE over te nemen. Dit kadert in een duidelijke strategie: met een eigen mobiel netwerk kan Telenet zijn infrastructuur vandaag zelf beheren en er naar behoefte in investeren.

Ons BASE netwerk biedt vandaag al uitstekende kwaliteit aan voor mobiele spraak en mobiele data, maar we willen nog verder gaan om uit te groeien tot de Belgische referentie voor mobiele diensten (zoals dat vandaag al het geval is voor internet, televisie en telefonie via het vaste coaxnetwerk) . We willen ons ook positioneren als een sterk merk dat volledig inspeelt op de naar elkaar convergerende mobiele en vaste netwerken.

Ons netwerk klaar maken: investeren voor de toekomst

We gaan significant investeren in het BASE netwerk omdat we een nog sterkere toename van het verbruik van mobiele data verwachten. Ook zullen meer dan 1 miljoen mobiele klanten naar het BASE netwerk gemigreerd worden tegen 2018.

Concreet investeren we 300 miljoen euro (bovenop de reeds geplande investeringen), waaronder 250 miljoen euro in ons nieuwe mobiele netwerk.

Vorige week startten we met de moderniseringsfase van het huidige BASE-netwerk. We sloten hiervoor een langetermijnsamenwerking af met ZTE. In de nabije toekomst zal de radio-uitrusting op de mobiele sites van BASE integraal vervangen worden door stations van de nieuwste generatie. Hierdoor kunnen we

  • de huidige capaciteit van het BASE-netwerk versterken met het oog op de migratie van al onze klanten op het Orange netwerk tegen 2018;
  • de huidige dekking van het BASE-netwerk optimaliseren (3G, 4G en 4G+); en
  • het netwerk voorbereiden op de mobiele technologie van de toekomst.

Naast deze modernisering plannen we tegen 2020 ook 800 tot 1000 nieuwe mobiele sites te bouwen. Ook die werken zullen in de komende weken van start gaan.

Zo maken we ons netwerk helemaal klaar voor de toekomst.

Meer lezen? Lees hier ons persbericht 

Rio collection: 

Lees meer over:

/ /