logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Telenet Tipt: 5 tips om je wachtwoord nòòit meer te vergeten.

-

Is jouw internetwachtwoord thuis 2Xks7!3Zn5? Géén wonder dat je ‘m vergeet. Zo doe je het wel

1.     Wachtwoord? Ga voor ’n wachtzin.

Een goed wachtwoord bestaat uit meerdere letters (mét hoofdletter), tekens en cijfers. Maar hoe combineer je die allemaal zonder steeds te moeten spieken op je wachtwoordblaadje? Ga voor een wachtzin, waarbij je het nieuwe woord telkens een hoofdletter geeft. Neem je favoriete lied, plak er een cijfer bij en hup ‘BackInTheSummerOf69’ is geboren.

2.     AEZIHW123! !!?? Zo onthou je een afkorting.

AEZIHW123! is te moeilijk om te onthouden, denk je? Misschien niet als je weet dat dit wachtwoord eigenlijk een afgekorte wachtzin is. Alle Eendjes Zwemmen In Het Water 1-2-3! lijkt al een pak makkelijker toch? 

3.     Kies een supersimpel wachtwoord, en neem de letter ernaast.

Je eigen naam vergeet je nooit. Of dat hopen we toch. Kies als wachtwoord bijvoorbeeld je volledige naam maar … typ telkens de toets ernaast. Zo wordt ‘RogerVandamme1’ plots ‘TphrtBz,fzùùr2’.

4.     Ga voor een droomdoel.

De naam van je kat instellen als wachtwoord blijft een topper. Maar, origineel is dat niet, toch? Aangezien je ‘m elke dag moet invullen, ga je beter voor een doel dat je wil verwezenlijken: ‘IkWilOpWereldreis123!’, bijvoorbeeld. Of ‘IkMoetStoppenMetRoken1’. Zo wordt je wachtwoord een droomwoord.

5.     Of… klik op ‘wachtwoord bewaren.

Werken al deze wachtwoordtips niet voor zo’n Wifi-warhoofd als jij? Hou dan je Telenet-wachtwoord (kan je altijd checken op je router!) en klik op ‘wachtwoord bewaren’. Zo lukt het ook. 

Zelf nog handige tips? Laat het ons weten! #HelemaalMeeTournee

Rio collection: 

Lees meer over:

/