logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Terugblik: alle vragen en antwoorden over Telenet Kickstart uit de #vraagmaarraak-sessie

-

Altijd al willen weten hoe je als jonge ondernemer een succesvolle start-up uit de grond stampt? Dan ben je aan het juiste adres, want onze #vraagmaarraaksessie over Telenet Kickstart leverde een pak boeiende vragen én antwoorden op.

Om alles nog eens rustig te herlezen, hebben we ze hier op een rijtje gezet. Klaar? Start!

Wat is de link tussen Telenet Kickstart en Idealabs? 
Ineke: Telenet is vorig jaar een eerste samenwerking aangegaan met Idealabs. Dat is een Antwerps acceleratorprogramma om jonge start-ups de kans te geven hun innovatief idee om te bouwen tot een echt werkende start-up. Bij Telenet geloven we in innovatie en ondernemerschap, en denken we dat start-ups een boost kunnen geven aan de lokale economische groei. Daarom ondersteunen we jonge ondernemers via Telenet Kickstart.

Wat is de gemiddelde slaagkans van een start-up in België naar uw ervaring?
Cedric: De weg van een idee naar een succesvol bedrijf is lang, en er zijn er weinig die er echt in slagen om een gigantisch bedrijf uit te bouwen. Maar een cijfer of percentage mag je niet tegenhouden om te gaan ondernemen. Want als je ergens hard voor gaat, met geloof in eigen kunnen, je team en je idee, dan maken die cijfers eigenlijk niet veel uit.

Is België een gunstig land om een start-up op te richten? Waarom wel/niet?
Cedric: Ik vind van wel. In vergelijking met vroeger is er nu veel meer aandacht voor start-ups. Er zijn grote bedrijven en investeerders die zich inzetten om start-ups te ondersteunen, er is politieke interesse met bv. een minister van Digitale Agenda, de tax shelter-regeling die het makkelijker maakt om te investeren en maatregelen die het gunstiger maken om mensen aan te werven. Dat is een hele verbetering.

Mag er een loon aan jezelf en de medewerkers worden uitbetaald? En kan men - in theorie - de start-up zonder schadevergoeding stopzetten na de eerste 4 maanden?
Cedric: Eerlijk gezegd zie ik liever dat de mensen achter start-ups het budget volledig in hun bedrijf steken en daar vooruitgang mee boeken in plaats van zichzelf een loon uit te keren. Omtrent de tweede vraag: Ondernemen is moeilijk en zwaar. Dus als we zien dat het niet meer gaat, kan het dat we samen beslissen om er een punt achter te zetten.

Doet Telenet iets met de start-ups die uiteindelijk gevormd worden?
Ineke: Onze doelstelling is er niet een van business-aard. We willen dus niet meteen een return naar de business van Telenet. Wat we wél willen, is onderstrepen dat Telenet innovatie en ondernemerschap hoog in het vaandel draagt en daarom dit initiatief steunt. Daarnaast willen we ook een stukje ondernemerszin en creativiteit, die zo typisch is voor start-ups, overbrengen naar onze Telenet-medewerkers. Zij zijn heel actief betrokken bij Telenet Kickstart. Ze werken samen met de start-ups, geven advies, treden op als expert of als mentor en dat is voor ons ook een heel belangrijke doelstelling. De return on internal culture.

Hebben jullie zelf nog geen zin gekregen om te ondernemen door programmadirecteur (Cedric) en CSR-manager (Ineke) van het project te zijn?
Ineke: Het begint allemaal met een innovatief idee te vinden, en dat heb ik nog niet gevonden. Ik kijk dus met heel veel respect naar wat die jonge ondernemers presteren. Hoe zij 100% gaan voor hun idee en dat uitbouwen tot een succesvol product. Dus chapeau voor die mannen.

Cedric: Ik ben wel gebeten door het ondernemersvirus. Om zelf een start-up te begeleiden, is het belangrijk dat je zelf ook eens door die fase gaat. Ik ben dus zelf ook gaan ondernemen en heb een tool gebouwd die Slidely heet. Dat is een second screen-applicatie voor presentaties. Daarvoor zijn we zelfs naar Sillicon Valley geweest. Dat is dus zeer bruikbare ervaring om door te geven.

Aan welke kenmerken/eigenschappen moet een goed business-idee voldoen om succesvol te zijn in de huidige markt?
Cedric: Het idee is belangrijk, maar het team achter het idee is nog belangrijker. Een idee kan maar zo goed zijn als de mensen die erachter zitten. Ik denk bijvoorbeeld aan mensen die jarenlang voor een groot bedrijf hebben gewerkt en daar keer op keer met eenzelfde probleem werden geconfronteerd, en beslissen om hun job op te geven om dat probleem op te lossen. Zij hebben een belangrijk voordeel. Ze zijn gebeten zijn door de problematiek die ze proberen op te lossen. En ze hebben ervaring in de industrie.

Wat is, vanuit het standpunt van de ondernemer, het belangrijkste onderscheid tussen Telenet Kickstart en andere incubator-initiatieven in Vlaanderen?
Ineke: Ik denk dat de kracht van het programma dat wij aanbieden schuilt in de begeleiding door het Idealabs-team. Dat heeft een hele methodologie ontwikkeld om start-ups van idee tot een echt werkbare business te brengen. En het heeft rond zich ook een community verzameld van experten, mentors en coaches met ervaring in verschillende sectoren.

Het voordeel voor mijn project is duidelijk, maar wat is jullie benefit? Wat halen jullie uit de samenwerking?
Cedric: Onze doelstelling als bedrijf is het helpen van start-ups. De eerste 4 maanden nemen we de tijd om samen het potentieel te onderzoeken en te groeien, maar zijn er eigenlijk geen verplichtingen. Als we zien dat de start-up doorgroeit, dan blijven we die ondersteunen om uiteindelijk te participeren. Al is dat enkel om naast geld ook een enorme bagage aan kennis mee te geven. Men spreekt over smart money in plaats van dumb money. Wel, wij hebben super smart money.

Hoe ver of concreet moet een idee uitgewerkt zijn om te kunnen indienen voor Telenet Kickstart?
Cedric: Een idee kan zowel een idee zijn op papier als een eerste prototype. Je moet al nagedacht hebben over het probleem dat je wil oplossen, over hoe je dat wil doen, hoe je team eruitziet en hoe je denkt je geld te gaan verdienen. Maar een volledig uitgewerkt product is dus niet nodig.   

Ineke: Misschien wel even nog vermelden dat we opzoek zijn naar ideeën in drie specifieke domeinen. Dat zijn connected entertainment (gamen, het samenbrengen van mensen, muziek, film) connected business (andere bedrijven efficiënter en effectiever laten werken) en connected living (ideeën die een antwoord bieden op een maatschappelijk probleem zoals de vergrijzing, mobiliteit, of het klimaat).

Hoe ziet een gemiddelde werkweek van een startende ondernemer eruit? Is ondernemen weggelegd voor iedereen?
Cedric:  Het is niet weggelegd voor iedereen, want het is hard werken. Het is geen typische 9 to 5 job. Zeker in de eerste fase van de startup moet je veel meer uren kloppen, maar dat is tof. Je wordt gedreven door andere mensen in je omgeving, mensen die allemaal dezelfde droom aan het beleven zijn en daar alles voor doen. Je deelt samen successen en momenten waarop het slecht gaat. Dus een typische werkweek is zwaar, maar wel plezant!

Is het mogelijk om de accelerator fase over te slaan (door middel van eigen kapitaal), maar in de growth fase in te stappen?
Cedric: Dat behoort momenteel niet tot de opties.

Ineke: We willen het hele traject doorlopen. Van echt het idee tot uiteindelijk de verdere vermarkting en groei van het product. We vinden het belangrijk dat we vanaf het begin kunnen ondersteunen.

Welke tools raden jullie aan om een businessplan te schrijven.
Cedric: Liveplan.com is een hele goede en ik raad ook iedereen aan om naar producthunt.com te surfen. Je kan daar een aantal keywords ingeven voor de tools die je zoekt. Je kan er zelfs een aantal businessplannen bekijken waar andere start-ups mee bezig zijn. Zeker de moeite om in het oog te houden, want als start-up is het een droom om op de frontpage van producthunt.com te komen.

Enkele jaren geleden werd je nog gek bekeken als je een start-up begon. Waarom wordt dit nu positiever onthaald?
Cedric: Omdat er op meer vlakken ondersteuning wordt geboden. Er zijn momenteel enorm veel initiatieven die door grote bedrijven of de overheid worden gesteund. Het is meer aanvaard om ondernemer te worden, en het wordt steeds meer een carrière-optie. Vakken zoals enterpreneurship komen veel meer voor in opleidingen. Dat is zeer positief, want we hebben meer ondernemers nodig. Het is nu echt wel hét moment om het te doen.

Wat is het gat in de markt? ;)
Cedric: Als ik dat zou weten, had ik hier niet gezeten. En was ik superrijk. Niemand heeft daar eigenlijk een antwoord op. Je moet vooral ervaring meenemen uit je vorige job en een pijnpunt uit de maatschappij of businesswereld kunnen blootleggen. En de manier vinden om dat probleem op te lossen natuurlijk.

Ineke: Het gat in de markt is vooral een idee waar je zelf in gelooft en waar je 200% voor wil gaan.

Hoe ver staan jullie met de selecties?
Cedric: Momenteel komen de kandidaturen vlot binnen. We sluiten de selectieperiode af op 15 augustus dus aarzel niet als je wil meedoen.

Ineke: Ga zeker naar www.telenetkickstart.be voor meer info of om je in te schrijven. Neem voldoende tijd om goed na te denken, want het inschrijvingsformulier vraagt een beetje voorbereiding. Begin er dus op tijd aan.

Wat denk je van de verlaging van de RSZ-bijdrage voor ondernemers? Moeten er automatisch meer jobs komen nu? 
Ineke: Het is een initiatief om het ondernemerschap aan te moedigen. Zowel bij grote als kleine bedrijven. Vanuit de industrie kunnen we stimulansen voor economische groei enkel aanmoedigen.

Is het nog rendabel om vandaag een boerderij op te starten?
Cedric: Ik denk het wel. Mijn raad: integreer een stuk technologie of internet in jouw nieuwe boerderij. Dan maak je misschien meer kans om ze rendabel te maken.

Meer weten over #vraagmaarraak

Rio collection: 

Lees meer over:

/ /