logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category
-

Telecom expert in hart en nieren Bart Boone werkt al 17 jaar voor ons bedrijf. 

"In 2000 begon ik in het call center van Orange, dat toen een joint venture was tussen KPN en de Britse operator Orange PLC. Dat was voor mij de ideale leerschool: je leert er alle producten van A tot Z kennen en je ontdekt wat de klant écht nodig heeft.” 

Van customer service tot CEO office

Als call center medewerker was Bart steeds op zoek naar meer. “Ik volgde de concurrentie op de voet. Zo probeerde ik voortdurend te achterhalen wat hun strategie was en hoe die verschilde van de onze. Op een dag kwam er een vacature bij Market Intelligence. Die job was me op het lijf geschreven, want ik kon er strategisch marktonderzoek doen, marktaandelen in ’t oog houden, trends analyseren en veel meer.”

Bart is een echte doorzetter die levenslang wil bijleren. Hij vertelt zijn verhaal vol passie. “Ik heb me steeds bijgeschoold waardoor ik mezelf voortdurend kon verbeteren. Op een dag werd ik gevraagd om ‘CEO Challenger’ te worden, een kans die ik met beide handen heb gegrepen. Als CEO Challenger stelde ik beslissingen van de CEO in vraag, bouwde ik bruggen tussen de verschillende departementen en schetste ik de CEO een beeld van wat er speelde in het bedrijf. Zo leerde ik enorm veel bij over management en governance binnen een bedrijf.” 

Geland waar ik wou landen

En toen nam Telenet BASE Company over. “Ik heb doorheen mijn carrière al heel wat meegemaakt: herstructureringen, CEO wissels, overnames… Vandaag kan ik met een goed gevoel zeggen dat ik geland ben waar ik wou landen. Ik ben nu verantwoordelijk voor het CEO Office: samen met Finance bepaal ik de opbouw van strategische programma’s en de ‘decision & delivery’ agenda. Ik ben als het ware een buffer die bepaalt wat er op de agenda komt van ons Senior Leadership Team.”

Bart heeft zijn hart verloren aan de telecom-wereld, zoveel is duidelijk. “Ik kom elke ochtend met plezier werken. Mijn werk is echt mijn hobby.” Die hobby combineert hij met een druk gezinsleven. Met drie dochters (12, 9, 7) in huis staat het weekend vooral in het teken van muziekschool, atletiek, jeugdbeweging,… 

Bart in the mix

Wat weinigen weten is dat Bart ook een getalenteerde dj is. Door job en gezin kwam hij er lange tijd niet aan toe plaatjes te draaien, maar vorig jaar stak de passie terug de kop op. “Ik kreeg plots terug goesting om te draaien en kocht een kleine digitale mixer. Ondertussen was ik al ‘dj van dienst’ op enkele feestjes van ons Strategy team. Ons laatste feestje hielden we samen met ons Marketing team. Ik slaag er dus alvast in om verschillende teams samen te doen feesten, nu nog zorgen dat ze qua strategie ook op dezelfde lijn blijven”. 

Lees meer over

/