logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Watch je kleine kapoenen!

-

Wordt de smartwatch een deel van ons leven? Ja of nee? De toekomst zal het uitwijzen, maar dit weekend heb ik toch even ervaren hoe praktisch ze had kunnen zijn.

Ik zat rustig in de tuin toen Jolinde (mijn dochterje van 6), ’t idee had om zich op zolder te verstoppen.  Ik had niet meteen gemerkt dat ze er even niet was, maar stilte is ongewoon. Dus vroeg ik aan Arjen (mijn zoontje van 7): “’Waar is Jolinde?” “Hoe kan ik dat weten”, was zijn antwoord.

En van relax ging het naar zoeken… al waren het maar 10 minuten, ze duurden lang.  Uiteindelijk vonden we Jolinde op zolder: 'haar favoriete verstopplaats', weet ik nu. Daar zat ze rustig te spelen. “Slimme plek hé mamsie”, zei ze al lachend. Eerst lachte ik niet, maar natuurlijk was ik blij dat ze terecht was.

Eén ding is wel zeker, dergelijke gekdoenerij wil ik deze zomer op 't strand vermijden. Dus ben ik naar een oplossing op zoek gegaan. Op het net kwam ik onderstaand filmpje tegen. De smartwatch, een product dat nog in zijn kinderschoenen staat, maar voor de toekomst wel slim bekeken. 

Als zo'n kidshorloge, naast functionaliteiten zoals: muziek beluisteren en foto’s maken, ook een tracing systeem en een sos button bij gevaar zou hebben, zou ik al tevreden zijn. Een beetje zoals Mega Mindy, in 't echt. ;-)

Wat denk jij, wordt dit iets voor de toekomst? Willen wij volwassenen er ook eentje? En wat moeten smartwatches voor jou en je kids dan kunnen? Alles wat je smartphone kan? Of moet het een beetje minder of meer zijn?

 

 Rio collection: 

Lees meer over:

/