logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category
-

Enkele ‘Hollywoodfilms’, met serieuze Oscarambities, om naar uit te kijken. Binnenkort in de Tv-Theek en later op PRIME!

Anna Karenina
Regie: Joe Wright
Genre: drama
Cast: Keira Knightley, Jude Law, Aaron Taylor-Johnson, Kelly Macdonald
Buzz: Regisseur Joe Wright is de man achter kostuumdrama’s als Atonement en Pride & Prejudice. Het stond in de sterren geschreven dat hij ooit Anna Karenina onder handen zou nemen. En kijk, anno 2012 is het dan zover. Het boek van Tolstoj werd al een dozijn keer verfilmd. Geen makkelijke opdracht dus voor de regisseur om al die vorige edities in de schaduw te krijgen van zijn prent. De kostuums, de decors, de locaties, alles is opnieuw oogverblindend, maar op het einde van de film blijft toch vooral de uitmuntende vertolking van Knightley hangen. Volgens de critici is het duidelijk: deze film zal zeker genomineerd worden in verschillende Oscarcategorieën.

Kijk hier naar de trailer:

Silver Linings Playbook
Regie: David O. Russell
Genre: komedie, drama
Cast: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro, John Goodman
Buzz: Jennifer Lawrence does it again. De jonge actrice groeide dit jaar uit tot een heuse superster met de The Hunger Games, maar is hier weer in full ‘Winter’s Bone’-mode. Regisseur David O. Russell dacht aanvankelijk dat Lawrence niet in aanmerking kwam voor de rol. Hij vond haar te jong en was eerder op zoek naar een actrice zoals Angelina Jolie. Maar toen Lawrence eindelijk de kans kreeg om een auditie te doen, was O. Russell meteen overtuigd. Volgens de Amerikaanse critici lijkt een Oscarnominatie voor Beste Actrice zeker mogelijk.

Kijk hier naar de trailer:

Cloud Atlas
Regie: Lana Washowski, Tom Tykwer,
Genre: sciencefiction, drama,
Cast: Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant, Jim Sturgess
Buzz: het langverwachte sciencefiction-epos van de Wachowski’s en Tom Tykwer met een karrenvracht aan topacteurs ontving een minutenlange staande ovatie bij zijn première. De opdracht van de drie regisseurs was niet min. De film is gebaseerd op een turf van David Mitchell (+500 pagina’s), omvat zowat alle genres en speelt zich af in verschillende tijdzones (1849, 1936, 1970, 2012, 2144 en ergens in 2300). Met een budget van meer dan 100 miljoen is het trouwens de duurste ‘onafhankelijke film’ ooit. Hier werd er enkel gefluisterd over mogelijke Oscarnominaties.

Kijk hier naar de trailer:

Argo
Regie: Ben Affleck
Genre: drama, thriller
Cast: Ben Affleck, Bryan Cranston, John Goodman, Alan Arkin
Buzz: de film die misschien wel de grootste buzz van allemaal verzamelde en die volgens vele insiders en critici nu al verzekerd is van een Oscarnominatie voor Beste Film. Ben Affleck regisseert niet alleen, hij speelt ook een grote rol in de film. De beste vertolkingen komen echter van John Goodman en vooral Alan Arkin (zijn Oscarnominatie voor Beste Mannelijke Bijrol lijkt ook al gereserveerd).

Kijk hier naar de trailer:

Lees meer over:

/ / /