logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category
-

Het festival had zich geen opwindender openingsfilm kunnen wensen dan Looper. Sinds de eerste trailer op het internet werd gezet, is de film eigenlijk nooit meer uit de headlines verdwenen. Looper werd meteen gebombardeerd tot een van de films van het jaar en zonder blikken of blozen in het rijtje van sciencefictionklassiekers als Blade Runner en The Matrix gezet.

Geloof de hype, want Looper is een absolute must-see! En toch wel uitzonderlijk voor een sf-thriller, eentje waar je verdomd goed je hoofd moet bij houden. Knipper met je ogen en je staat waarschijnlijk een plotwending achter.

Regisseur Rian Johnson is een onvervalste fan van Christopher Nolan, en dat is te zien. Looper laat zich bekijken als een kruising tussen Inception en Memento, en handelt over huurmoordenaars die schorem uit de toekomst overhoop moeten knallen. Johnson bedacht een prachtige toekomst waarin auto's rondrijden op zonnepanelen, hard drugs via de oogballen worden ingenomen, en je zomaar overhoop geschoten kan worden door jezelf: op bezoek uit de verre toekomst.

Hoofdrolspeler Joseph Gordon Levitt (‘(500) Days of Summer) had een pittige opdracht: hij moet de jongere Bruce Willis spelen. Dat doet hij uitstekend. Wie zijn ogen dicht houdt hoort gewoon Bruce.

Bekijk hier de trailer:

Lees meer over:

/ / /