logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category
-

Het romantische liefdesverhaal ‘Silver Linings Playbook’ heeft op het Toronto International Film Festival de People’s Choice Award gewonnen. De Amerikaanse film werd geregisseerd door David O. Russell (‘Three Kings’). In de hoofdrollen zien we Jennifer Lawrence (‘The Hunger Games’), Bradley Cooper (‘The Hangover’), Chris Tucker (‘The Fifth Element’) en Robert De Niro.

In tegenstelling tot andere filmfestivals heeft het Toronto International Film Festival geen jury die prijzen uitdeelt in verschillende categorieën aan de deelnemende films. In Toronto zijn het de bioscoopbezoekers die alle macht in handen hebben.

Met het winnen van de People’s Choice Award staat ‘Silver Linings Playbook’ nu niet enkel in pole-positie voor een Oscarnominatie voor Beste Film, ook regisseur O. Russell (beste regie en scenario), acteur Bradley Cooper en actrice Jennifer Lawrence worden al getipt voor een nominatie. Zelfs Robert De Niro is na 20 jaar eindelijk nog eens in de running voor een nominatie (voor Beste Mannelijke Bijrol).

In Toronto werden er nog enkele, kleinere prijzen uitgereikt:

Midnight Madness People’s Choice Award: Seven Psychopaths
People's Choice Award for Documentary: Artifact
Best Canadian Feature Film: Laurence Anyways
Best Canadian First Film: Blackbird en Antiviral
FIPRESCI International Critic’s prize: Dans la Maison en Call Girl

Trailer Silver Linings Playbook

Lees meer over:

/ / /