logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Jongeren warm maken voor ICT tijdens de Digitale Week

-

De Digitale Week kan ik enkel toejuichen! Ik hoop dat jullie afgelopen week massaal hebben deelgenomen aan de vele activiteiten. En Ik hoop ook dat de Digitale Week heel wat jongeren en vooral ook meisjes heeft kunnen warm maken voor ICT.

ICT zorgt ervoor dat we kunnen genieten van allerlei handige toepassingen. Denk maar aan alle mogelijkheden van onze smartphones of tablets. 't Is een sector met een heel boeiende toekomst en fantastische opportuniteiten voor onze jongeren. Belangrijk dus dat wij hen enthousiast maken voor een studierichting in ICT.

Als je denkt dat ICT-studies enkel voor jongens of computernerds met een wiskundeknobbel zijn heb je het goed mis. Vandaag zijn er heel veel facetten aan ICT-opleidingen die zowel jongens als meisjes leuk kunnen vinden.

En ook los van het onderwijs zijn er initiatieven waarbij jongeren van ICT kunnen proeven. Zo leerde ik op een studiereis in Ierland CoderDojo kennen. CoderDojo is een non-profitbeweging die wereldwijd gratis bijeenkomsten organiseert voor jongeren van 7 tot 18 jaar om in clubverband te leren programmeren. Kinderen die gefascineerd zijn door ICT leren er onder begeleiding van vrijwilligers websites, apps en spelletjes ontwikkelen.

In Antwerpen hebben we de allereerste Belgische CoderDojo georganiseerd. Het was een groot succes! Afgelopen woensdag was er zelfs de eerste 'CoderDojo voor Diva's', met enkel meisjes in samenwerking met de Karel De Grotehogeschool. Dit weekend vindt de eerste Limburgse editie plaats in Genk, en die is nu al volledig volzet.

We zoeken nog steeds ouders en coaches die de kinderen kunnen begeleiden, en bedrijven die onze VZW willen steunen met bijvoorbeeld tweedehands laptops en andere hulpmiddelen voor de komende events. Alles over CoderDojo en de volgende sessies vind je op coderdojobelgium.be

 

 

 

 

Rio collection: 

Lees meer over: