logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Jullie hebben ze misschien al gezien, onze medewerkers die Vlaanderen doorkruisen om te timmeren aan de Grote Netwerf. Ook achter de schermen maken we ons netwerk nóg straffer. Graag stellen we je voor aan de iets kleinere netwerf.

De Grote Netwerf zorgt er de komende jaren voor dat er in elke straat een paar extra rijstroken bijkomen op de internetsnelweg, zodat jij straks nóg sneller kan surfen. Om hier 100% van te kunnen profiteren, hebben we ook het hart van onze snelweg verbeterd. De voorbije 18 maanden hebben we onze routers en ons glasvezelnetwerk klaargemaakt voor de toekomst. Euh, onze wat? 

Nieuwe routers

De routers zorgen dat al het verkeer op onze internetsnelweg de juiste rijstrook neemt. In onze vijf grootste Vlaamse knooppunten (eentje voor elke provincie) hebben we de laatste nieuwe generatie routers geïnstalleerd. Hierdoor kan onze snelweg ruim 10 keer zoveel verkeer aan en verbruikt hij ook 66% minder energie. Hoera voor minder files en een properder milieu!

Hoe onze mannen dat deden, zie je hier:

Beter gebruik glasvezelnetwerk

Onze snelweg zelf is opgebouwd uit glasvezelkabels. Door gebruik te maken van nieuwe technologie, konden we onze snelheidsbeperking weghalen. Zo wordt de streefsnelheid van ons distributienetwerk straks 1 gigabit per seconde. Supermegasnel dus. Ten slotte hebben we ook de op- en afritten op de ring van onze snelweg vereenvoudigd voor een nóg vlotter verkeer.