logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

De Grote Netwerf: vandaag werken aan morgen!


Je hebt het waarschijnlijk al gehoord: de volgende jaren willen we het Telenet-netwerk nog straffer maken dan het vandaag al is. En dat doen we met De Grote Netwerf! 

De Grote Netwerf is een vijfjarige operatie die ons netwerk klaarmaakt voor een (nabije) toekomst waarin steeds meer dagelijkse voorwerpen verbonden zijn met het internet.

Dit ‘Internet of Things’ , zoals het nu al heet, communiceert tussen jou en je koffiemachine, jou en je wasmachine, jou en je lamp en ga zo maar door. Via een mobiele app krijg je informatie over de werking van je apparaten en kun je ze ook in- en uitschakelen. Vandaag al zorgen we er met De Grote Netwerf voor dat jij meteen mee bent wanneer morgen deze evolutie echt doorbreekt.

 

Zonder breken of boren!

We werken in deze fase alleen maar aan de nodekasten en eventueel ook aan de buitengevel van je huis. We werken daarbij uitsluitend aan elementen van het netwerk die het digitale signaal doorsturen of versterken. Ook in jouw straat wordt het netwerk vernieuwd. We breken geen wegen of voetpaden open en onze techniekers hoeven je huis niet binnen te gaan.

Wanneer?

Ten laatste één week voor we bij jou in de straat beginnen, krijg je bericht. We werken maximaal  één week in je straat. Daardoor zullen je vaste diensten minimaal 1 werkdag onderbroken zijn en kun je ook de werkdagen ervoor en erna mogelijk nog hinder ondervinden. Dit uitsluitend  van 7.30 tot 17 uur, dus niet in het weekend, ’s nachts of op feestdagen. Na 17 uur en in het weekend kun je weer televisiekijken, surfen en bellen. De 3G- en 4G-netwerken zullen - ook overdag - géén hinder ondervinden. En voor de overige momenten reiken we je nu al een oplossing en een alternatief aan.

 

De oplossing: maak van je gsm een hotspot!

Met de juiste instellingen maak je van je smartphone in 1-2-3 een hotspot. Op die manier kun je met je pc of tablet werken via het netwerk van je gsm. Je surft dan tegen de tarieven van je mobiele dataverbinding.

 

Het alternatief: “Koffie, iemand?”

Je kunt natuurlijk ook van de noodzaak een deugd maken. Duik met je collega’s, vrienden of buren een koffiebar in en surf er gratis via een Telenet-hotspot!