logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

We investeren in een nóg straffer netwerk.

-

Goed nieuws: we starten met De Grote Netwerf. Een groots plan om het strafste netwerk nog straffer te maken.

De Grote Netwerf

Of het nu thuis is, in het onderwijs of in het bedrijfsleven, het internet kunnen we niet meer wegdenken. We surfen, sharen, skypen en bekijken steeds meer video's via het internet. 

Gevolg: een explosief groeiend dataverkeer dat alleen via een bredere internetsnelweg - lees: een nog straffer netwerk - in goede banen geleid kan worden. 

Daarom beginnen we op 22 september aan 'De Grote Netwerf': de grootste uitbreiding van ons kabelnetwerk in onze geschiedenis. Op 5 jaar tijd investeren we 500 miljoen euro om van ons netwerk een ultraperformant Giga-netwerk te maken.

 

Wat gaan we doen?

In totaal vernieuwen we meer dan 1 miljoen onderdelen die zich langs de kant van de straat, op palen of aan gevels bevinden. Dit gedurende 5 jaar en over heel Vlaanderen.

 

Waarom doen we dit?

We stomen jouw internetverbinding helemaal klaar voor de toekomst. De rol én het belang van internet zullen steeds groter worden. Je auto, je koelkast, je verwarming,... je hele huishouden zul je digitaal kunnen bedienen. Zelfs een doktersbezoekje zal in de toekomst niet meer hetzelfde zijn.  En daar willen we klaar voor zijn.

Na deze vernieuwingswerken, zal Vlaanderen qua digitale infrastructuur tot de absolute top in Europa behoren. Dat is een enorme stimulans voor de Vlaamse economie. Een superperformant netwerk trekt immers buitenlandse bedrijven aan en maakt het mogelijk om in Vlaanderen nieuwe technologieën en producten te ontwikkelen. Denk maar aan online samenwerkingstools en gezondheidszorg op afstand .

 

Wat betekent de Grote Netwerf voor jou?

Ook in jouw straat wordt het netwerk vernieuwd. We werken aan bepaalde elementen van het netwerk die het digitale signaal doorsturen of versterken. Daardoor zullen er onderbrekingen in onze dienstverlening zijn, maar we doen er alles aan om de hinder voor jou te beperken. 

  • We breken geen wegen of voetpaden open en onze techniekers hoeven je huis of bedrijf niet binnen te gaan. 
  • Na 17u en in het weekend kan je weer televisie kijken, surfen en bellen. 
  • De 3G- en 4G-netwerken zullen - ook overdag - géén hinder ondervinden.

Meer details hierover, vind je in dit overzicht.

 

Wanneer is jouw straat aan de beurt?

Uiteraard laten we je tijdig weten wanneer we in jouw straat langskomen. Je ontvangt op voorhand een brief, en we verwittigen je graag ook via sms en e-mail. 

Wil je zeker op de hoogte gehouden worden? Ga dan even na of we je juiste gegevens hebben. Je kan je gegevens doorgeven of aanpassen via Mijn Telenet

 

Rio collection: