logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

5 redenen om True Detective te zien!

-

Jarenlang reden de Scandinavische misdaadreeksen op kop, maar met True Detective doet de VS een inhaalbeweging. Na seizoen 1, dat vanaf 1/06 terug beschikbaar is in Play More, zit ook seizoen 2 vanaf 22/06 bij Play More!

1. Het verhaal
In het Louisiana van de jaren ’90 wordt het ritueel verminkte lijk van een jong meisje teruggevonden. Politiedetectives Rustin Cohle en Marty Hart worden op het onderzoek gezet. Ze vermoeden dat de moord het werk is van een seriemoordenaar. Maar dan loopt het spoor dood, net zoals de stroeve relatie tussen Rust en Marty.

2. De dialogen
Er wordt heel wat afgepraat in True Detective, vaak in het lijzige accent van het Zuiden. En toch knetteren de dialogen van het scherm. Pure actiescènes zijn er weinig. Maar met één daarvan, wanneer Cohle in de vierde aflevering in een getto infiltreert, schrijft de serie met een ongemonteerd shot van zes minuten een volledig hoofdstuk filmgeschiedenis.

3. Topcast
Van zijn talrijke hoofdrollen tot zijn onvergetelijke masturbatie-sjamaan-scène in The Wolf of Wall Street: Matthew McConaughey is een van de grootste namen in Hollywood. In True Detective is hij Rust Cohle, een getormenteerde politiedetective die weerwerk krijgt van zijn partner Marty Hart, een rol voor een minstens zo magistraal acterende Woody Harrelson.

4. Elk seizoen is anders.
Elk seizoen van True Detective start met een volledig nieuwe opzet, insteek en cast. Een aanpak die vooral in de jaren ’50 populair was en zich de laatste jaren aan een comeback waagt. Heb je seizoen 1 van True Detective dus nog niet gezien, kan je toch al naar seizoen 2 kijken!

5. Het blijft spannend.
Een televisiereeks mikt gemiddeld op 5 tot 6 seizoenen, al worden het er vaak minder. Wat de makers te vertellen hebben en de tijd waarin ze dat moeten doen, sluit dus niet altijd even vlot op mekaar aan. Het resultaat: overhaast afgeronde verhaallijnen als de serie geen vervolg krijgt, of doelloos tijd rekken als de plot nog enkele seizoenen moet vullen. Doordat elk seizoen from scratch begint, ontwijkt True Detective moeiteloos dat mijnenveld.

Vanaf 22 juni loopt True Detective 2 heel de zomer bij Play More. En we zenden er ook het eerste seizoen terug uit. Zeker kijken!

Rio collection: 

Lees meer over:

/ /

In Play More

tot ma. 31.08.15