logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

5 wilde weetjes over Into the Wild

-

Tom Waes deed vorige week in Reizen Waes de route van Chris McCandless door Alaska, geïnspireerd op Into the Wild. Deze zondag reist hij verder. Bekijk de film bij Play, zodat je zondag ‘hey’ kan roepen telkens je iets herkent.

Het verhaal van de jonge avonturier kan je dus met eigen ogen zien, maar we delen toch ook graag deze 5 leuke weetjes met je.

 

  1. Into the Wild is echt wel het meer inspirerende werk van Sean Penn. Wie –als dat al kan- niet bewogen wordt door het maatschappijkritische verhaal, zal zeker wél geraakt worden door de bijna spirituele muziek van Eddie ‘Pearl Jam’ Vedder.

 

  1. De rol van Chris McCandless (alias Alexander Supertramp) wordt vertolkt door Emile Hirsh. Dat hij dat goed deed, staat buiten kijf. En toch was de rol hem niet op het lijf geschreven: hij heeft 20 kilo van zich moeten afschudden om een geloofwaardige McCandless neer te zetten.

 

  1. In Into The Wild zien we naast een jonge Vince Vaughn een nog veel jongere Kristen Stewart. Zij geeft gestalte aan een 16-jarige hippiezangeres. Dat is de leeftijd die ze –op een warme zomer na- zèlf had op dat moment.

 

  1. Brian H. Dierker, die in de film haar vader Rainey speelt, is eigenlijk geen acteur. Wel adviseert hij bij filmscènes op wild water. Eerder had hij ook al meegewerkt aan The River Wild uit ’94.

 

  1. De man die Chris het laatst in leven heeft gezien in het echt is de man die Chris het laatst in leven heeft gezien… in de film. Een beetje macabere ‘cameo’.


(Her)bekijk de eerste aflevering van Tom Waes in Alaska!

Heb je Reizen Waes vorige week gemist, dan heb je een fantastische reden om Terugkijk TV te testen. Dat kan nog tot nu maandag!

Rio collection: 

Lees meer over:

/ / /