logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

6 films waarmee je de jaren tachtig helemaal opnieuw beleeft


Telenet gaat Vollenbak Vooruit en kijkt daarom ook graag terug naar het verleden. Vroeger was veel anders dan vandaag, ook de films. Neem daarom een duik in de glorieuze jaren 80 met deze retrotoppers uit het Play-aanbod!

Hector

Urbanus beroerde heel wat harten in de jaren tachtig als de naïeve, onschuldige en sympathieke Hector. De gelijknamige film was van 1987 tot 1990 namelijk de meest bekeken Vlaamse film aller tijden. Sterker nog: na bijna drie decennia blijft het een onmisbare familieklassieker.

The Fox and the Hound

Een topper uit de Disneystal. Het hondje Frank en het vosje Frey zijn de trouwste vrienden, tot ze als volwassenen ontdekken dat ze elkaars natuurlijke vijanden zijn. Een animatie-avontuur vol spannende en hartverscheurende momenten die jong en oud blijven plezieren.

Brussels by Night

Heb je heimwee naar hoe de wereld eruitzag tijdens de jaren tachtig? Dan is ‘Brussels By Night’ de ideale film voor een nostalgische filmavond. Het drama neemt je mee naar het Brussel van toen. Vergaap je aan hoe de retro-auto’s, de toenmalige café’s en de Brusselse straten er toen uitzagen.

Driving Miss Daisy

Kruip mee in de auto met het oude Joodse vrouwtje Daisy en haar zwarte chauffeur Hoke en bereid je voor op een hartverwarmend relaas waarin komaf wordt gemaakt met vooroordelen en racisme. Winnaar van de Oscar voor Beste Film!

Átame!

Een Spaanse topper voor iedereen die de lachspieren nog eens aan het werk wil zetten. Het verhaal? Een 23-jarige kerel sluit zijn geliefde op om haar te dwingen om met hem te trouwen. Perfect kijkvoer voor die eerste lentedagen.

De Leeuw van Vlaanderen

Acteermonument Jan Decleir acteert de pannen van het dak in Hugo Claus’ verfilming van de literaire topper van Hendrik Conscience. Reis samen met Decleir en andere Vlaamse acteertalenten terug naar de middelleeuwen, herbeleef de Guldensporenslag en staar je blind op de knappe kostuums en decors.

Rio collection: 

Lees meer over:

/