logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

7 furieuze redenen om naar 'Furious 7' te kijken!

-

Snel, sneller, snelst: de nieuwste episode binnen de übercoole 'The Fast and the Furious'-reeks is zonder twijfel ook de spannendste. Maak kennis met 'Furious 7', in zeven stopplaatsen!

1. Suspensevol

Booswicht Owen Shaw is verslagen en ligt in coma. Zijn oudere broer Deckard (Jason Statham) zint op zoete wraak, en zal niet rusten voor hij Dom (Vin Diesel) en zijn teamleden heeft uitgeroeid. Al vanaf de eerste seconde zit je - letterlijk - op het puntje van je stoel!   

2. Snel

De actie in en naast de wagens davert aan een rotvaart over het scherm. Dit is explosief vuurwerk; waar woeste vuurgevechten, meedogenloze knokpartijen en bombastische ontploffingen afgewisseld worden met pijlsnelle autoritten, die flirten met de zwaartekracht. 

3. Woest

Deckard Shaw is geen doetje! Een man die zijn broer recht en eer wil aandoen, daar valt niet mee te sollen. Hij stormt onuitputtelijk als een furieus briesende stier op zijn rivalen af. Hij is een slechterik met een grote 'S', die bovendien een speciale militaire moordtraining genoot. 

4. Paul Walker

Dit is zowaar de finale rol van Hollywoodacteur Paul Walker. Middenin de filmopnames - toen hij met een collega van een benefietavond voor tyfoonslachtoffers terugkeerde - crashte hun auto en vatte vuur. 'Furious 7' werd met toestemming van Walkers familie afgewerkt, als eerbetoon. 

5. Cool

De film ziet er ditmaal extra gelikt uit. De achtervolgingsscènes zijn bijzonder krachtig en origineel gefilmd. Dat is vooral te danken aan James Wan, de getalenteerde regisseur die ons eerder ook 'Saw' en 'Insidious' schonk. De coolness spat in dikke klodders van het scherm! 

6. Droomwagens

Geen 'Furious'-film zonder ronkende, glimmende, opgepompte bolides! Naast de talrijke autoachtervolgingen, is vooral de scène waarin Dom en zijn team met diverse muscle cars, sportwagens en een jeep achterwaarts uit een vliegend vrachtvliegtuig rijden onvergetelijk!

7. Vrouwencatch

Ook aan bloedmooie, maar levensgevaarlijke vrouwen is er in 'Furious 7' geen gebrek. Of wat dacht je van het tot de verbeelding sprekende gevecht dat Michelle Rodriguez op zeker ogenblik vol overgave voert tegen UFC-legende Ronda Rousey? Mooi, maar meedogenloos!

Rio collection: