logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

7 redenen waarom hockey op Sporting Telenet de moeite is

-

Voortaan vliegen de strafballen je om de oren bij Sporting Telenet, want we gaan een pak meer hockey uitzenden. Da’s tof voor de diehard supporters, maar ook voor al de rest. Want er schuilt een hockeyfan in ieder van ons.

 1. Je kan de Belgische competitie én internationale toernooien live volgen
  De Hockey World League (van 20 juni tot 5 juli) in Brasschaat is de eerste blikvanger op Sporting. Ook de uitzendrechten voor de volgende 2 EK’s zijn al binnen. En met de Belgische Eredivisie krijg je elk weekend 1 à 2 matchen voorgeschoteld. Als je weet dat internationals als Tom Boon, Thomas Briels en Simon Gougnard weer voor Belgische clubs komen spelen, betekent dat vuurwerk.
 2. België is wereldtop
  Een sport op de voet volgen is net dat tikkeltje plezanter als de nationale trots het goed doet. Vraag maar aan de Rode Duivels of Kim en Justine. En dat de Belgische nationale hockeymannen, de Red Lions, het goed doen is een understatement. Ze zijn een van de belangrijkste Belgische medaillekandidaten op de Olympische Spelen in Rio. Ook de vrouwen, de Red Panthers, zijn goed op weg om de aansluiting met de wereldtop te vinden. Hou ze maar in de gaten!
 3. Deskundig commentaar
  De matchen worden aan elkaar gebabbeld door hockeykenners Floris Geerts (Belgische competitie) en Manu Leroy (Hockey World League). Leroy stond tot voor enkele jaren zelf nog in doel bij de Red Lions en is tegenwoordig Product Manager van Sporting Telenet.
 4. Geen buitenspel
  Het spel wordt niet om de 5 minuten stilgelegd omdat er een speler buitenspel loopt, of omdat een lijnrechter dénkt dat een speler buitenspel loopt. Het komt het tempo alleen maar ten goede. Bijkomend voordeel: geen ellenlange discussies over buitenspeldoelpunten.
 5. Veel doelpunten
  Een saaie 0-0 kennen ze niet in hockey. Een match die eindigt in 4-2 is allesbehalve een uitzondering. Neem nu het EK 2013 in Boom. Daar werd in 20 matchen liefst 105 keer gescoord. Dat is een gemiddelde van 5,25 doelpunten per match.
 6. Razendsnel en boordevol actie
  Het tempo is razendsnel. De bal gaat continu over en weer, dus zo’n match zit boordevol actie. Mooi meegenomen: bij elke strafcorner is er wel een time-out van 30 seconden. Zo heb je net genoeg tijd om even naar de ijskast te lopen.
 7. Makkelijk te volgen
  Hockey is ook voor niet-kenners makkelijk te volgen. Het heeft qua opbouw veel weg van voetbal: 2 teams trachten de bal in elkaars doel te krijgen. Met de spelregels ben je snel weg. En is er toch iets dat je niet weet, keer dan even terug naar puntje 3.
Rio collection: 

Lees meer over:

/ /