logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

BC Telenet Oostende verlengt landstitel basketbal

-

Het is drummen aan de Sleuyter Arena aan 't zeetje. De supporters zijn vol vertrouwen, vanavond pakt BC Oostende in eigen huis de landstitel! Na vlotte zeges tegen Mons-Hainaut beschikt de kustploeg inderdaad over de beste kaarten.

Ik heb een zitje in de gele spionkop van supportersvak "O"... Slik, het supportersvak met 48 Telenetters, de straffe "supersupporters" van het basketbal! Onder een oorverdovend getier en wervelende sfeer zie ik Bergen een vlotte start nemen, maar bij de rust kantelt BC Oostende de bordjes.

Het derde quarter is opnieuw voor Bergen dat uitloopt tot 38-45. De aanmoedigingen "We are BCO, we are BCO" van de supporters ontketenen spelverdeler Djordjevic die in de laatste 5 minuten van het slotkwartier 14 punten scoort! Wat een finale!

Oostende houdt stand en pakt na de Belgische beker ook de landstitel! De supporters rennen het veld op, uit de boksen knalt "We are the champions", papieren snippers dwarrelen op het plein en de spelers spuiten de champagne in het rond! Het wordt een lange nacht in Oostende...

Nog honger naar topbasketbal? Onze collega Dennis Xhaët van Sporting Telenet volgt de NBA finals live in de US met Miami Heat en San Antonio Spurs in een best-of-seven. Voor een basketbaloverzicht, neem je best een kijkje in de tv-gids op onze NBA-pagina.

Rio collection: 

Lees meer over:

/