logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

De 3 beste films aller tijden! (volgens mezelf)

-

Als je acteur bent, krijg je vaak de vraag naar welke acteurs je zélf opkijkt. Of welke films een onvergetelijke indruk hebben gemaakt. Niet zo gemakkelijk... maar ik heb het toch geprobeerd.

Ik moet eerlijk bekennen dat mijn top 3 al eens durft te wisselen. En als ik zeg: ‘alles van Peter Sellers’, dan zit ik er al over. Maar bon... mijn top 3!

De fantasie van Terry Gilliam.

Op één: The Fisher King. Dat is mijn absoluut favoriete acteur Jeff Bridges in een film van één van de fantasierijkste regisseurs aller tijden: Terry Gilliam. Een psychologisch drama over de vriendschap tussen een depressieve, alcoholistische tv-presentator en een maffe zwerver die zich in een fantasiewereld terugtrekt. Een subtiel drama met veel humor. Jeff Bridges is ontwapenend en gruwelijk zelfingenomen tegelijk. Meesterlijk!

Pijnlijk en warm.

The Deer Hunter moet er ook bij. Alleen al omwille van die fabelachtige scène tussen Robert de Niro en Christopher Walken in het Vietnamese concentratiekamp. De Niro is op zijn best: waanzinnig-levensgevaarlijk maar ook stug en warm. Meryl Streep is bedwelmend en Christopher Walken is briljant subtiel. Een grootse film!

Minstens 75 keer gezien.

Life of Brian van Monty Python is de film die ik het vaakst in mijn leven gezien heb. Het is een constante aaneenrijging van wonderlijke komische scènes en subtiele religieuze en filosofische inzichten. Gespeeld door de grootste, meest verscheiden bende Britse komieken die ooit samen te zien waren in een speelfilm. Verslavend.

Wat is jouw lievelingsfilm?

Zijn jouw topfilms veel recenter? Of verkies je een compleet ander genre? Vertel hieronder gerust wat jouw top 3 aller tijden is.

Raad jij de film?

Onlangs heb ik trouwens nog een goed filmpke gezien. Je kunt zelfs iets winnen als je de titel raadt. Ik geef natuurlijk eerst nog wat tips…

 

 

Rio collection: 

Lees meer over:

/ / /