logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

De Grote Kerstspecial met Samson & Gert

-

Al ruim 23 jaar kluisteren Samson & Gert alle kids enthousiast aan de buis. Het jaarlijkse hoogtepunt van hun avonturen? De fantastische Samson & Gert Kerstshow! Wij hebben voor jullie de negen strafste edities opgelijst.

Samson & Gert Kerstshow: Iedereen is Ziek

In 1999 wilden Samson & Gert graag terug een kerstshow geven in de Antwerpse Elisabethzaal. Ze hadden echter vorige keer hun kleedkamer zo slordig achtergelaten dat ze die nu eerst moeten opruimen. Krijgen ze die klus geklaard? Misschien kunnen Alberto Vermicelli, de Burgemeester, Eugène en Octaaf een handje toesteken. Alhoewel die elk hun eigen definitie hebben van helpen…

Samson & Gert Kerstshow: Circus

Directrice Bella is in de wolken want haar circus mag een voorstelling geven voor de minister. Helaas worden op het laatste nippertje alle artiesten ziek. Gelukkig zijn er nog Samson & Gert, Van Leemhuyzen en de Burgemeester om het feest toch door te laten gaan. Al moeten ze wel zelf alle acts opvoeren. Slagen ze erin om tijdens de voorbereidingen de afgevaardigde van de minister om de tuin te leiden? 

Samson & Gert Kerstshow: De Mysterieuze Taartengooier

De Burgemeester heeft zijn dagje niet. Hij krijgt bij het begin van de voorstelling een plank tegen zijn hoofd en leidt aan geheugenverlies. Wat Samson & Gert, Alberto, Van Leemhuyzen en Octaaf ook proberen, ze slagen er niet in hem te helpen. En alsof ze nog geen problemen genoeg hebben, duikt daar ook nog eens een mysterieuze taartengooier op. Wie is die persoon? Wat wil ie? En hoe kunnen onze vrienden hem ontmaskeren en een halt toeroepen? 

Samson & Gert Kerstshow: De Vanburalshow

Als je de namen Van Leemhuyzen, Burgemeester en Alberto samenknijpt, dan krijg je Vanbural. Het drietal probeert Samson & Gert buitenspel te zetten. Ze hebben genoeg van bijrolletjes en willen vanaf nu zelf de sterren van het spektakel zijn. Dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Is dit het einde van een jarenlange vriendschap? 

Samson & Gert Kerstshow: Wiwi, het Vreemde Wezentje

Er is een vliegende schotel geland in het dorp van Samson & Gert. Zo maken we kennis met Wiwi, de buitenaardse piloot van de ufo. Tussen tochtjes die Wiwi met Samson & Gert, Alberto en de Burgemeester maakt, moet hij zijn energie regelmatig opladen aan zijn ruimtetuig. Maar dan overtuigt Van Leemhuyzen Wiwi een ritje te mogen maken met die vliegende schotel. Wanneer die langer dan gepland wegblijft en Wiwi’s energie opraakt, stijgt de spanning. 

Samson & Gert Kerstshow: Missen op Zoek naar Man

Een telefoontje van de afgevaardigde van de minister zet het leven van Van Leemhuyzen en de Burgemeester op zijn kop. Miss Amerika, Miss Schotland en Miss Oostenrijk komen de kerstshow bijwonen én zijn op zoek naar een man! Een grappige kerstshow met Jess Donckers, Sylvie De Caluwe en Joyce Kokkinakis als de drie missen. 

Samson & Gert Kerstshow: Het Speelgoedgeld

Het wordt snel duidelijk dat dit geen kerstshow als alle andere wordt. Zo kondigen Samson & Gert in het begin aan dat Jeannine en de Burgemeester er niet bij zijn omdat ze een reis naar Honolulu hebben gewonnen. Verder vindt Octaaf in de coulissen een hele hoop geld en gaat hij zich anders gedragen. En alsof dat allemaal nog niet gek genoeg is, staan er plots heel onverwachte gasten op het toneel. 

Samson & Gert Kerstshow: Reis door de Tijdmachine

Drie keer raden wat er gebeurt wanneer onze vaste kerstshowbekenden een tijdreismachine vinden… Die uitproberen natuurlijk! Helaas sturen Alberto en de Burgemeester per ongeluk Van Leemhuyzen terug in de tijd. Hij komt in de middeleeuwen terecht. De eerste pogingen om hem terug te halen lopen mis met tal van grappige avonturen tot gevolg. Komt alles weer goed en raakt iedereen weer ‘bij de tijd’? 

Samson & Gert Kerstshow: 15 jaar Samson & Gert!

Dit is de vijftiende kerstshow van Samson & Gert en dat moet gevierd worden. De Burgemeester zal daarom hoogstpersoonlijk deze feestelijke voorstelling organiseren. Hij heeft al een leeuwentemmer, een fanfare en een toneelstuk in de steigers staan. Octaaf moet iedereen naar de zaal brengen, maar onderweg valt plots de bus in panne!

Rio collection: 

Lees meer over:

/ / /