logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

De NBA Finals...hier gebeurt het echt!

-

Oeh... de Spurs en de Heat staan superscherp...hier gebeurt het echt. Live commentaar geven bij de NBA Finals, ik sta mijn zitje de eerste dagen niet af. Wat had je gedacht, dit is een jongensdroom die uitkomt!

 

San Antonio is Spursland, dat is wel duidelijk bij de 1e stap die Tony Van Den Bosch en ik op Texaanse bodem zetten. Overal hangen vlaggen en billboards en de locals zijn duidelijk helemaal in de ban van de jacht naar de 5e NBA-titel. Voor mij is het een jongensdroom die uitkomt: live commentaar geven bij de NBA Finals. Ik kan het eigenlijk zelf nog altijd niet geloven. 

Maar dat verandert snel als we voor de 1e keer naar het AT&T Center gaan, want ineens sta ik op het midden van het veld waar later op de avond wedstrijd 3 gespeeld wordt. Het klinkt misschien cliché, maar ik voel me echt als een kind in een pretpark, dat de attractie mag kiezen die hij wilt. En dat gevoel wordt er later op de dag alleen maar beter op, als we de bus op stappen om de wedstrijd te gaan bekijken en vooral becommentariëren.

De 2 beste ploegen van de NBA strijden om het kampioenschap en ik zit tussen alle commentatoren, alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Dat we als internationale pers in de nok van het stadion zitten, kan me gestolen worden. De elektriciteit die in de zaal hangt is indrukwekkend, het geluid oorverdovend. Het zo ‘saaie’ San Antonio leeft veel meer dan de meeste mensen denken en dat merken we het best tijdens de wedstrijd. Zeker wanneer de Spurs Miami naar huis spelen en het 3e grootste verschil uit de geschiedenis van de NBA Finals op het scorebord zetten.

Na de wedstrijd mogen we de kleedkamers in om de spelers al kort te interviewen voor de persconferenties (zie je het al gebeuren in de Belgische voetbalcompetitie?) en daar wordt het me nog eens duidelijk hoe groots deze Finals zijn. Een wespennest aan journalisten en cameramannen staat klaar om die van Miami binnen te gaan en zodra de deuren open gaan, stort iedereen zich op MVP (Most Valuable player) LeBron James. Die had net een slechte wedstrijd gespeeld en iedereen wilde natuurlijk weten hoe dat kwam. Aan de andere kant van de kleedkamer zit intussen die andere ster van de Heat: Dwyane Wade. Helemaal alleen, met zijn voet in een bak ijs. Ik geef het toe, ik kijk me de ogen uit. En ik kan vooral niet wachten op dag 2.

Donderdag- en zondagnacht, vat ik terug post in de nok van ’t stadion voor de live verslaggeving van de wedstrijden, kijken zou ik zeggen ’t is echt de moeite.

Dennis

PS: dit was tot nu toe mijn mooiste basketmoment van het seizoen, wat was het jouwe?

 

Rio collection: 

Lees meer over:

/