logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

De Oscars: 5 straffe koppen om naar uit te kijken

-

The Academy Awards zijn de meest prestigieuze en vooral meest felbegeerde filmprijzen op aarde. Buiten de occasionele valpartij, selfie, halve modeshow of doodleuke host van de avond, is het vooral de celebratie van Hollywoods finest

The Meryl Streep Awards

19 Oscarnominaties! Als we niets kenden van film, zouden we vermoeden dat Meryl Streep de naam van een filmstudio was. Misschien moeten de oude dames en heren van The Academy er maar eens aan denken om hun prijzen om te dopen in The Meryl Streep Awards. Maar we moeten het toegeven, een Oscarshow zonder Meryl Streep, nee, dat is ook niet om aan te zien. Ze is ondertussen al even iconisch geworden als Oscar himself.

 

Oscar voor Batman?

The Dark Knight in de running voor een Oscar? Niet echt, maar Batman was wel Michael Keatons ticket to fame op het einde van de jaren ’80. Sindsdien kende zijn carrière niet veel hoogtepunten meer. Birdman is min of meer zijn comebackfilm. En de heren en dames van The Academy zijn dol op comebacks. Wedden dat Keaton met de Oscar gaat lopen?

 

Hot young talent Emma Stone

The Academy houdt van traditie en van zijn klassiekers, maar is ook niet vies van nieuw talent. Emma Stone is de jongste van alle Oscargenomineerde acteurs en actrices. In het obligate door PR-people bedachte dankwoordje blinkt iedereen dan uit met hoe verrast, vereerd en ondersteboven ze wel zijn. Allemaal lekker politiek correct. Stone overspoelde haar dankwoordje met een pak F-bombs. No way dat The Academy haar op het podium een acceptance speech zal gunnen, maar van ons krijgt ze wel de Oscar voor Beste Reactie na een Oscarnominatie.

 

Derde keer goede keer voor Bradley Cooper?

De goedlachse stoere borstkas van The Hangover bende is al voor het derde opeenvolgende jaar genomineerd. De vorige jaren greep hij naast het gouden beeldje, maar dit jaar maakt hij zeer veel kans. Hij speelt een militaire held, een Amerikaan nog wel, en daar scoor je veel punten mee bij The Academy. Kan hij Batman, euh, Birdman Keaton kloppen?

 

Oscarnominatie met Belgisch randje

Geen Belgische Oscarnominatie en daarom supporteren we dit jaar allemaal voor de Franse actrice Marion Cotillard. Omdat ze een fabelachtige vertolking neerzet, natuurlijk, maar vooral omdat ze dit doet in de Belgische film Deux Jours, Une Nuit van de gebroeders Dardenne. Komaan Marion!

 

In onze poll zie je alle kanshebbers per categorie opgelijst. Breng je stem uit en supporter zondag voor al je favorieten!

 

Kijk zondag 22 februari vanaf half één ’s nachts live op kanaal 300 (PRIME Star HD) naar de Oscars! We zetten het kanaal open voor al onze digitale tv-klanten. Je kan ook meevolgen tijdens de show via #OscarsTelenet op Twitter.

Rio collection: 

Lees meer over:

/ /