logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

E3 Game beurs Los Angeles: dit was het dan.

-

De beurs zit er alweer op. Vier dagen van complete videogamegekte met een 9lives-team op zijn allerscherpst dat meer dan 100 presentaties, 22 demo’s, 15 camera-interviews en 7 business meetings verteerd heeft. 

De mannen zijn moe, maar de adrenaline triomfeert en de artikels en video's blijven uit de computers vloeien. Pure passie. Daar doen we het voor.

Als ik het dan even met de gevleugelde woorden van een bekende West-Vlaamse kok mag zeggen, dan stelt zich de vraag: “Wat hebben we deze week nu geleerd?” Of beter: “Wat stak er nu echt uit boven al dit audiovisueel geweld?”  Vanuit onze redactie is het ook geen verrassing dat ieder een ander hoogtepunt opgeeft. Algemeen was het iets minder show en veel meer focus op games. Minder internationale artiesten, minder boothbabes, veel meer speelbare games.

De toppers volgens onze redactie:

  • Metal Gear Solid 5, een formidabele spionage-western die zich afspeelt in 1984 waarin sluipmissies tot kunst worden verheven. (Komt pas uit in 2015)
  • Ori and The blind Forest, een magische en ontroerende boswandeling,  mooi, verrassend en vooral anders.
  • Assassins Creed: Unity, deze keer in het Parijs van de Franse revolutie. De grootsheid van deze game is gewoonweg indrukwekkend op alle niveaus.
  • Project Morpheus, de nieuwe Virtual Reality bril van Sony Playstation. Een apparaat dat zo knoeit met je hersenen dat je hele lichaam denkt dat je in de game zelf zit.
  • Playstation Now, een nieuwe manier van gaming, waarbij je eigenlijk thuis geen console meer nodig hebt en dat je hetzelfde game, op dezelfde manier op al je devices (zowel tv als mobiel) kan spelen en ervaren.

Ikzelf was onder de indruk van de Virtuix Omni, een soort van virtuele loopband die je met behulp van speciale schoenen toelaat om echt in een game rond te lopen. Niet alleen in videogames, maar ook  bijvoorbeeld in virtuele stadswandelingen. Gekoppeld aan de Oculus Rift (Virtual Reality bril) kan je je dus volledig in een actiegame teleporteren waar je ook echt rondkijkt, loopt, schiet. Het wordt almaar echter, maar dan vanuit je woonkamer. Bijzonder tintje aan dit verhaal:  dit toestel en deze technologie werden ontworpen door een Belg,  Jan Goetgeluk, die vanuit Houston komende winter wereldwijd hiermee de markt opgaat. Jan ging jaren geleden voor Katoennatie naar de US, haalde daar een MBA en besloot dan deze technologie te ontwikkelen met de steun van Kickstarter.  Gewoonweg knap. Vlaamse creativiteit en kennis op weg om de American Dream te verwezenlijken.

Zo, dit was het. Het wordt nu al uitkijken naar het najaar om alles gespeeld te krijgen en natuurlijk ook naar volgend jaar, want dan is er weer een E3!

Rio collection: 

Lees meer over:

/