logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Een geslaagd BK met 6 medailles voor Telenet-Fidea!

-

Manager Van Kasteren verwachtte een sterke prestatie van zijn team op het Belgisch Kampioenschap veldrijden in Waregem. Wel, Hans kreeg zes medailles, een Belgisch Kampioen bij de juniores én een verrassing van formaat!

  • Het podium bij de profs. Vlnr: Rob Peeters, Sven Nys, Bart Wellens.
  • Het podium bij de beloften. Vlnr: Toon Aerts, Jens Adams, Laurens Sweeck
  • Het vrouwenpodium. Vlnr: Ellen Van Loy, Sanne Cant, Joyce Vanderbeken
  • Tom Meeusen
  • Jens Vandekinderen
  • Toon Aerts
  • Ellen van Loy

In de zandbak het verschil gemaakt

Sinds zaterdag houdt Eli Iserbyt er een sterke statistiek op na: Eli grijpt voor de vierde keer op de rij de tricolore wielertrui! Belgisch kampioen bij de aspiranten, later bij de eerste- en tweedejaarsnieuwelingen en dit jaar bij de juniores. Na de wedstrijd glunderde Eli: "Ik dacht dat ik voor de tweede plaats koerste, maar dan zag ik Yannick Peeters plots niet zover voor me rijden. Dat gaf me vleugels en ik fietste tot bij hem. Het verschil maakte ik uiteindelijk in de zandbak: daar reed ik langer door dan hij!”

Teammakker Thijs Aerts verrastte vriend en vijand maar vooral nog zichzelf met zijn eerste medaille ooit."Eli fietste heel erg snel, hem volgen lukte niet. Naar Yannick toerijden was evenmin mogelijk, maar derde worden lukte wel. Ik ben hier heel blij mee”, als dus een fiere Thijs!

Eerder op de dag greep Allessio D'Hoore nog de zilveren medaille bij de nieuwelingen uit een schier onmogelijke positie. Twee medailles bij de juniores, eentje bij de nieuwelingen: toekomst verzekerd en goed voor een drie op zes!

Snel starten geeft me een kick

Ellen Van Loy ging zondag meteen bij de start fors door om zo uitgesproken favoriete Sanne Cant onder druk te zetten. Ellen fietste een mooie voorsprong bij elkaar maar na drie valpartijen verzeilde ze op de tweede podiumplek. "De valpartijen deden me wat stilvallen, maar ik bleef wel tweede en dat is mijn plaats. Ik had vooraf meer stress om mijn tweede plaats te verliezen dan om ze te behalen", glimlachte Ellen.

Gehoopt maar niet verwacht

De beloften vatten de wedstrijd aan met een valse noot. In de hoofdrol Wout Van Aert die na een valse start uit koers werd gehaald! Toon Aerts verzachtte het gemis van Wout met een sterke wedstrijd en een zilveren medaille. "Omdat Thijs (broer van Toon nvdr.) derde was geworden, had ikzelf ook nog wat extra motivatie. Ik zat onmiddellijk goed in koers zodat ik ben doorgegaan", aldus Toon.

Sven Nys... Tja, die was weer maar eens niet af te stoppen. Maar good-old Bart Wellens legde wel het vuur aan de schenen van de kanibaal. En zo kregen we een gevecht als vanouds, meer dan gesmaakt door het publiek. Bart werd na de remonte van Rob Peeters knap derde en dat doet het hele TFCT oprecht deugd! "Ik had hierop gehoopt, maar het niet gedacht. Anderzijds is een kampioenschap altijd iets speciaals voor mij, ik kan op een BK of WK altijd dat tikkeltje meer", weet Bart.

We zijn als mede-hoofdsponsor trots op wat onze jongens en meisjes dit weekend getoond hebben. In alle afdelingen vieren we mooie podiumplaatsen en prestaties wat aantoont dat het TFCT als compleet en hecht team het veldrijden kleurt. Proficiat!

Rio collection: