logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Europese basketbalreus Valencia verslaat BC Telenet Oostende

-

BC Telenet Oostende ontvangt vanavond de Europese basketbalreus València Basket. De wedstrijd moet nog gespeeld worden maar is nu al dé wedstrijd van het jaar!

De Sleuyter Arena is tot de nok gevuld voor deze topaffiche van de Eurocup. Als de Oostendenaars winnen blijft de kans op een ticket voor de derde ronde van de Eurocup reëel. BC Oostende klopte in de deze Europese campagne met Pallacanestro Cantù en Unics Kazan al enkele topploegen. Zit er vanavond opnieuw een stunt in?

In het eerste kwart moet BC Oostende niet onderdoen voor de nummer twee uit de Spaanse competitie. Met een overtuigende start en een sterk collectief hangen de bordjes bij de rust met 37-39 nog in evenwicht. Reden genoeg voor het thuispubliek om al een feestje te bouwen. Onder het tromgeroffel van het Telenet trommelteam en de samabashakers rolt de wave door de tribunes.

Na de pauze sputtert de motor van de kustploeg en korven de Spanjaarden onder impuls van ex-Oostendenaar Sam Van Rossem de ene driepunter na de andere. Een tussenstand van 46-67 na het derde kwart. Hoge snelheid van uitvoering, geduldige passing en vernietigende afwerking, ja dit is basketbal van een niveau hoger! 

In het laatste kwart controleert Valencia de wedstrijd en moet BC Oostende met opgeheven hoofd de Eurocup verlaten. Eviva España! 

Sportief manager Philip Debaere is ondanks de nederlaag een tevreden man: "We hebben Oostende Europees op de basketbalkaart gezet."

 

Rio collection: