logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Game 7 van de NBA Finals: de absolute TOP!

-

2 geweldige ploegen, een lange slopende serie wedstrijden en één match die over de titel beslist! Wauw.. hier zit ik dan tussen de 240.000 fans.

Game 7 van de NBA Finals is de absolute apotheose van een seizoen in de beste basketbalcompetitie van de wereld. Als je dat mag meemaken heb je geluk. Zeker als die ook nog eens tussen twee fantastische ploegen gespeeld wordt. In mijn eerste jaar als commentator bij de NBA Finals besloten de San Antonio Spurs en titelverdediger Miami Heat mij zo’n ultieme wedstrijd te gunnen. Een stadion vol elektriciteit, gevuld met 24.000 fans in witte t-shirts en op het parket 2 ploegen die voor elk balbezit vochten. Power!

De Spurs en Heat zorgden voor een legendarische zevende wedstrijd, helemaal in de lijn van deze fenomenale Finals. Tot in de laatste minuut konden zowel Miami als San Antonio nog met de titel gaan lopen. Zo dicht lag het bij elkaar. Uiteindelijk was het talent van LeBron James er te veel aan. Hij spaarde zijn beste prestatie op voor de belangrijkste wedstrijd van de serie en bewees nog maar eens waarom hij 4 keer in de laatste 5 jaar uitgeroepen is tot de beste speler van de competitie. Hij nam zijn ploeg op zijn schouders en sleepte ze naar de tweede opeenvolgende titel.

De confetti stroomde het veld op en de festiviteiten barstten los in South Beach. Wie deze wedstrijd ook won, de winnaar was sowieso verdiend. Maar mijn gedachten gingen toch ook naar de Spurs. Zij hadden de titel namelijk binnen handbereik in de vorige wedstrijd en gaven het nog uit handen. Dat maakt hun nederlaag dubbel zo pijnlijk. Maar dat is sport en dat maakt het allemaal ook net zo mooi. Geluk en verdriet liggen zo dicht bij elkaar. Dat wordt in een beslissende zevende wedstrijd alleen maar duidelijker. Mijn eerste avontuur bij de NBA Finals zit erop en ik moet toegeven dat het pijn doet. Het was mijn beste sportervaring ooit en ik kan nu al niet wachten tot de editie van 2014. 

Dennis

PS: Heb je vannacht de live wedstrijd niet kunnen volgen, dan kan je ze via de TV-theek in Sporting à la Carte bekijken, ze staat er nu voor je klaar.

Rio collection: 

Lees meer over:

/ /