logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Game of Thrones 1: fantasy voor volwassenen

-

Vanaf vandaag in Play More: Game of Thrones! De meest gedownloade serie ooit, die bovendien bij elk seizoen méér kijkers aantrekt. Ook dit jaar opnieuw genomineerd voor beste dramaserie en dat is volledig terecht…

Welkom in Westeros, waar machtige families hun aanspraak op de troon met slinkse en gewelddadige manoeuvres kracht bij zetten. Maar de winter komt eraan, vergezeld van een dreiging die alle intriges in het niets doet vallen.

Tot daar de storyline… Wat je nòg moet weten? Dat je seizoenen 1 tot 4 kunt (her)bekijken bij Play More! Elke week voegen we een seizoen toe, zodat ze tegen 2 maart allemaal beschikbaar zijn. We durven wedden dat je in geen tijd verkocht zal zijn, én zal snakken naar de start van seizoen 5 op 12 april. Want Game of Thrones is geloofwaardig, volwassen, genadeloos, getalenteerd, unisex topvermaak.


Geloofwaardig

Game of Thrones is fantasy, maar verwacht geen elfen of trollen. Af en toe laten magie en het bovennatuurlijke hun vaak lelijke kop zien, maar het zijn de – meestal even lelijke – menselijke ambities van de hoofdrolspelers die de boventoon voeren. Dat is meteen ook de reden waarom GoT zo populair is bij kijkers die anders met een wijde boog om fantasy heen lopen.

 

Volwassenen

Game of Thrones kijk je niet met jonge kinderen naast je op de bank. Geweld- en seksscènes zijn alomtegenwoordig. Maar wat Game of Thrones écht volwassen maakt zijn de intriges, door elkaar lopende verhaallijnen en morele dilemma’s. Kortom: je moet je hoofd erbij houden. Denk The Sopranos met zwaarden, en je weet waar we heen willen.

 

Genadeloos

Het verhaal speelt zich af in een middeleeuws decor waarin zelfs de levensverwachting van iemand die zich lijfwachten en een kwakzalver kan veroorloven, gruwelijk laag ligt. Bovendien deinzen de makers er niet voor terug om onmisbaar geachte personages compleet onverwacht aan hun eind te laten komen. Als kijker kan je alleen maar stilletjes hopen dat het niet met jouw favoriet(en) gebeurt. 

 

Getalenteerd

Productiehuis HBO staat garant voor kwaliteit, en die zie je ook terug bij de acteurs en actrices. Naast veteranen als Sean Bean en Charles Dance, is het ook genieten van minder bekende namen. We denken hierbij aan de bevallige en misleidend naïeve Emilia Clarke, aan Jack Gleeson die als prins Joffrey het hatelijkste tv-personage van het decennium neerzet en natuurlijk aan de terecht bekroonde Peter Dinklage als de ‘compacte’ Tyrion Lannister.

 

Unisex

GoT scoort ook bij vrouwelijke kijkers. Met reden. Het ‘spel’ uit de titel lijkt niet bedoeld voor vrouwelijke spelers, in het door mannen gedomineerde Westeros. Maar heel wat dames hebben hun rol van pion omgevormd tot die van een grote speler. We denken hierbij aan een incestueuze koningin en aan een zus die aan een barbaar cadeau gedaan wordt maar zich ontpopt tot een troonpretendente, gesteund door een immens leger.

 

Topvermaak

We hebben hierboven misschien iets te vaak woorden als intelligent en complex laten vallen. Dat zou de indruk kunnen wekken dat Game of Thrones ingewikkeld en zwaar op de hand is. Een serie waar je niet even lekker bij ontspant. Onze welgemeende excuses daarvoor. Game of Thrones is en blijft in de eerste plaats topvermaak. Dat het daarbij ook nog eens slim topvermaak is, met fantastische vertolkingen en een verhaal dat je in geen tijd meesleept, is uiteraard mooi meegenomen.

Rio collection: 

Gecreëerd door:

David Benioff, D.B. Weis

 

Acteurs:

Peter Dinklage, Sean Bean, Lena Headey, Emilia Clarke, …

 

Quote:

Tyrion Lannister (Peter Dinklage)

“All dwarves are bastards in their father’s eyes”